Actualitzat el 25/07/2017

Alegria, que és festa major...

La Plaça del Folk de les festes de Gràcia, del 15 al 21 d'agost

La tretzena edició de la Plaça del Folk -la programació que el Tradicionàrius ofereix a la plaça del Sol durant les festes de Gràcia-, se sumarà a la celebració dels 200 anys de la festa major de la vila amb dues activitats especials: una nit dedicada als recitals de cançó protesta amb Quico Pi de la Serra i una altra a la revisió del disc de La Trinca Festa Major (Edigsa, 1970).
Cartell de la Plaça del Folk 2017

La programació musical que el Centre Artesà Tradicionàrius i el Districte de Gràcia ofereixen a la plaça del Sol durant la Festa Major oferirà, a més de tardes familiars amb tallers, cinc nits 'temàtiques'. Així, el dimarts 15 d'agost hi haurà ball folk a la veu amb el duo Ballaveu, que presentarà el disc Flors i violes (Audiovisuals de Sarrià, 2016), i fusió amb el Dijazzònic Quartet de l'acordionista Marc del Pino.

El dimecres 16 d'agost arribarà la gran nit 'Recital de cançó protesta', amb el gran cantautor Quico Pi de la Serra presentant en format de trio el seu darrer àlbum, Dues tasses (Temps Record, 2015), i el grup Coses amb el seu concert conjunt amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona.

Dijous 17 d'agost, els Kolpez Txalaparta oferiran un recorregut per l'ampli ventall estilístic i les evolucions d'un dels instruments més característics de la música basca, la txalaparta, i la banda maresmenca de folk-rock Ebri Knight presentarà l'espectacle L'última espurna.

Divendres 18 d'agost, serà el torn d'Alcuscus, una agrupació on es combinen instruments tradicionals de diverses cultures i el grup Derrumband presentant la seva imaginativa revisió del disc Flaires de Barcelunya (EMI, 1983), de Gato Pérez.

El dissabte 19 d'agost serà la nit dels Pirineus, amb un cartell doble i intergeneracional en què actuaran l'Orquestrina Trama (flamant finalista del X Concurs Sons de la Mediterrània) i El Pont d'Arcalís. El diumenge 20 d'agost, gran diada de festa major, la Cobla Orquestra Lluïsos de Taradell, que enguany celebra el seu 140 anys d'història, presentarà una altra revisió, en aquest cas de l'emblemàtic disc de La Trinca Festa Major, amb la col·laboració de les Colles de Cultura de Gràcia.

Finalment, el dilluns 21 d'agost el cicle es tancarà amb una 'Nit balkana', protagonitzada per la jove fanfara Balkan Paradise Orchestra (un altre flamant finalista del Concurs Sons) i sessió de col·lisions musicals a càrrec del PD Dr. Batonga.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusPlaça del folk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat