Actualitzat el 26/07/2017

Els Tranquils i Càntut, a Riudaura

La plaça del Gambeto acull el 28 i 29 de juliol la trobada 'D'aquí estant veig una estrella'

La trobada de cantadors de Riudaura, D'aquí estant veig una estrella, celebrarà la seva dotzena edició aquest cap de setmana i, com l'any passat, amplia l'esdeveniment a dos dies amb el Sopar de cantadors (28 de juliol) i el Concert (29 de juliol). 
Cantadors de Riudaura a la plaça del Gambeto Foto: Arxiu del festival

L’Ajuntament de Riudaura i el Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa són els organitzadors d'aquest projecte que té un doble objectiu: la difusió d’un patrimoni (musical, literari, sociocultural i històric) sorgit d’un treball de camp, amb els enregistraments i les transcripcions corresponents, i per la voluntat que aquests materials recuperin espais de difusió en la societat actual, molt distinta d’aquella que els va veure sorgir i transmetre’s de generació en generació.
 
Així, el divendres 28, a les 21 h, tindrà lloc novament el Sopar de cantadors que aquesta edició comptarà amb l’actuació del grup osonenc de polifonia vocal Els Tranquils format per Ramon Manent, Andreu Coll i Manel Gost.
 
El dissabte 29 de juliol, a les 22 h, se celebrarà el tradicional concert, que enguany comptarà amb l’actuació de Carles Belda i Carles Sanjosé 'Sanjosex'. Plegats duran a l’escenari de Riudaura la proposta Càntut (Bankrobber, 2016), un treball discogràfic on recuperen i revisen algunes de les cançons de tradició oral recollides arreu de comarques com el Gironès, la Garrotxa, l'Alt i el Baix Empordà... Un projecte que ha estat reconegut amb el Premi Enderrock al millor disc folk de 2017, segons la crítica, i el premi Teresa Rebull que atorga la Fira Mediterrània i que parteix des materials de la web Càntut, impulsada per Albert Massip.

Com ja és tradició, l’aportació local vindrà de la mà dels Músics de Riudaura i de la participació també d’una vintena de veïns del poble que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la plaça: els Cantadors de Riudaura. Sens dubte, el que ha donat personalitat, autenticitat i originalitat al concert D’aquí estant veig una estrella és precisament la intervenció dels propis riudaurencs en l’actualització i transmissió del seu cançoner tradicional.
 
En el concert, la Comissió de Festes de Riudaura oferirà servei de bar i entrepans abans i després del concert. Aquest any, també es donarà l’oportunitat a tots els assistents que ho desitgin de fer una aportació econòmica voluntària per a sufragar les despeses d’organització del festival.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat