Actualitzat el 27/07/2017

Aquelles antigues cantades...

Ricard Balil publica el llibre 'Recull d'havaneres i cançons de taverna de l'Empordà'

Valsets, sardanes, polques, tangos, havaneres... el repertori que s'interpretaven a les antigues cantades empordaneses protagonitzen el llibre Recull d'havaneres i cançons de taverna de l'Empordà, de l'estudiós i cantador Ricard Balil, que es presentarà aquest 27 de juliol al Centre Cívic de la Barceloneta (19 h)


"Abans que la Cantada d’Havaneres de Calella tingués tanta anomenada, de les cantades tradicionals que es feien a les tavernes, fàbriques o cases particulars, se’n deien senzillament cantades. Si bé s'hi interpretaven moltes havaneres, també es cantaven valsos, sardanes, polques, tangos... El fet de barrejar diferents ritmes i estils, com ara el ritme lànguid i melós de l'havanera amb el ritme més viu i eixerit dels valsets, feia les vetllades animades, distretes i amenes", explica Ricard Balil al pròleg del llibre Recull d’havaneres i cançons de taverna de l’Empordà.

Aquest llibre, que es presentarà dijous dia 27 de juliol a les 19 h al centre cívic de la Barceloneta, vol recuperar i documentar aquest patrimoni, que és a punt de perdre’s. Perquè de llibres que recopilen havaneres n’hi ha molts, però fins ara cap s’havia centrat en totes aquelles altres cançons de taverna que s’interpretaven a les cantades. Per això Balil, tot un especialista del món de les havaneres, acaba de publicar una obra que no només en recull les lletres i les partitures, sinó que també les interpreta. "Com que es tracta de tonades que s’han transmès sobretot de manera oral, hi ha molts matisos que només es poden apreciar a través de gravacions", explica.  

La presentació d'aquest dijous, organitzada per l’Associació d’Amics de les Havaneres, es farà a la Barceloneta, el barri mariner de Barcelona per excel·lència. Hi haurà l’autor, Ricard Balil, i durant l’acte s’interpretaran algunes de les cançons que aplega el llibre.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat