Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 29/07/2017

Rock, arrels i provocació

Rachid Taha actua aquest 29 de juliol a l'Àgora Grega d'Empúries, dins del festival PortalBlau

Iconoclasta i tradicional a parts iguals, el cantant Rachid Taha actua aquest dissabte 29 de juliol a l'Àgora grega d'Empúries (22.30 h), dins del festival PortalBlau. Una de les personalitats més interessants -i imprevisibles- que han sorgit en les darreres dècades al voltant de la música popular al Mediterrani.   
Rachid Taha Foto: Charlelie Marange - Festival Ile de France

Ha mamat el chaabi i el rock and roll. Serge Gainsbourg i Um Kalzum. Des que va irrompre als anys vuitanta amb el grup Carte de Séjour, Rachid Taha ha esdevingut una de les figures més populars i provocadores del rock amb arrels magribines. Al seu darrer disc publicat fins ara, Zoom (Naïve, 2013) s'havia endut cap al seu terreny la cançó napolitana "O sole mio", que Elvis Presley havia adaptat a l'anglès com a "It's Now or Never".

I ja molt abans havia après a donar nova vida i nou esperit a les cançons dels més diversos repertoris. Havia trencat esquemes amb una lectura magribina del "Rock the Casbah" dels Clash, havia triomfat amb el vell èxit "Ya Rayah" de l'algerià Dahmane el Karrachi... i encara abans, amb els Carte de Séjour, havia dotat de contingut crític la vella cançó "Vive la France", de Charles Trenet. La capacitat per mirar amb nous ulls grans cançons del passat és una de les característiques de Rachid Taha. I una altra, que es fa evident sobretot als seus concerts, és la passió pel rock i per la música popular magribina. 
 

Navega per les etiquetes

L'EscalaRachid TahaPortalblau

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat