Actualitzat el 08/09/2017

Juguem a la morra?

La XV Trobada Internacional dels Jugadors de Morra del Mediterrani, a Sant Carles de la Ràpita

La XV Trobada Internacional dels Jugadors de Morra del Mediterrani, Murramundo, se celebrarà del 8 al 9 de setembre a Sant Carles de la Ràpita. Hi haurà concerts, presentacions, àpats populars, jocs tradicionals... i per descomptat, campionat de morra.


Durant el cap de setmana, s'esperen a Sant Carles de la Ràpita representants de molts dels indrets on es juga a la morra, el popular i antiquíssim joc de parella on guanya qui encerta el número de dits conjunts mostrats: l'Aragó, el País Valencià, Catalunya, el Comtat de Niça, la Savoia, Còrsega, Sardenya, Tunísia, Sicília, la península Itàlica, Croàcia, Eslovènia...

Practicat ja entre els antics egipcis i els grecs, diuen que aquest joc es va anar popularitzant i expandint a través de les legions romanes. Sigui com sigui, avui dia és una forma ben senzilla i barata d'entreteniment i socialització. A Sant Carles de la Ràpita, l'associació Morràpita, que treballa sense ànim de lucre per les tradicions del Joc de la Morra i el cant improvisat de les rondalles del delta de l´Ebre, farà d'entitat amfitriona de l'esdeveniment. El 26 de juliol, en el marc de les festes majors, van celebrar el 35 Campionat de Morra de la Ràpita. 

Navega per les etiquetes

Morra

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat