Actualitzat el 05/09/2017

Neix la Xarxa de Punts de Trobada

El 16 de setembre es presentarà amb sis hores de música a Cardedeu

Des de fa un temps han anat proliferant a diversos espais els punts de trobada: sessions en què diversos intèrprets de música tradicional interpreten un repertori comú sense assajos ni arranjaments previs. Ara neix una xarxa per coordinar-les, que es presentarà aquest 16 de setembre al Tarambana de Cardedeu. 
Marcel Casellas i Pep Moliner, en un Punt de Trobada Foto: Josep Tomàs / Centre Artesà Tradicionàrius

Els impulsors d'aquesta nova associació sense ànim de lucre són músics joves vinculats a diversos llocs on s'han fet regularment Punts de Trobada (Gràcia, Mataró, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès) i posen l'accent en el repertori esporogen (en terminologia de Marcel Casellas, això és, contrapàs, ball pla, jota i rumba), gèneres emparentats o derivats, el llegat dels vells sonadors d'instruments tradicionals i música d'arrel de nova creació. El punt de trobada, expliquen, "es mou a la corda fluixa que va de la jazz-cava d'arrel a la música de taverna". I el públic hi té molt a dir, a cantar, a tocar i a ballar...

Al seu Facebook, que és força didàctic, exposen que en un Punt de Trobada hi intervenen quatre estaments:

1. Un petit grup (un trio ja va bé) que, per l'instrumental que toca, per la tècnica i pel coneixement del repertori, pugui tocar les melodies i l'acompanyament en qualsevol dels tons habituals –entre un bemoll i dos sostinguts bàsicament–.

2. Un coordinador que organitzi el repertori i procuri l'equilibri de protagonisme entre els participants tímids i els més espitosos, alhora que es responsabilitzi de fer que la sessió segueixi un cert fil argumental i procuri l'alternança de clímax necessària perquè esdevingui un espectacle.

3- Un col·lectiu de músics disposat a tocar (quan toqui tocar) i a escoltar (quan toqui escoltar).

4. Un públic crític i còmplice de la sessió que gaudeixi i valori l'aire, els solos, la tria del repertori i que, a més, balli, escolti, canti o reciti si el cos li ho demana.

Fins aquí la teoria. La pràctica, el dissabte 16 de setembre a partir de les 18 h al bar Tarambana de Cardedeu. No cal dir que tothom està convidat a dur-hi el seu instrument o, si no, les seves ganes de participar.

Navega per les etiquetes

Xarxa de Punts de Trobadafolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat