Actualitzat el 23/08/2017

Peret Blanc, protagonista a l'Ésdansa i el Càntut

La segona edició del festival de música de tradició oral, del 17 al 19 de novembre a Cassà de la Selva

El violinista Peret Blanc de Beget, un dels darrers exponents dels músics sense solfa que animaven festes i balls als pobles catalans del segle XX, és objecte d'una exposició que es pot veure aquests dies a l'Ésdansa de les Preses. I del 17 al 19 de novembre, a la segona edició del Càntut, a Cassà de la Selva.  


Pere Sala (1917-1993), conegut com a Peret Blanc de Beget, va ser traginer, barber, pagès... i també violinista i un dels darrers exponents dels músics autodidactes que, sense cap estudi de solfa, animaven festes i balls pels pobles d'arreu. 

La mostra, que viatja a través de la trajectòria d'aquest personatge i, més en general, de la manera de fer dels músics sense solfa, pot veure's aquests dies a Can Trona, en el marc del festival Ésdansa de les Preses. El passat dilluns, coincidint amb la presentació de la mostra, diversos músics que van conèixer el violinista van recordar-lo interpretant peces del seu repertori, mentre que al mas La Canova, també a les Preses, es va presentar l'espectacle Ball de pagès, amb la participació de Jaume Arnella, NiU i Amadeu Rosell, creat com un homenatge amb motiu del centenari del naixement de Peret Blanc.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat