Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 25/08/2017

Amor balcànic al soterrani

Faith i Branko debuta a Barcelona, aquest 3 de setembre al Diobar

El soterrani del Diobar, al Born de Barcelona, acostuma a deparar sorpreses més que interessants per als melòmans. Aquest 3 de setembre (21.30 h) acollirà la primera actuació a Barcelona del grup Faith i Branko: arrels gitanes, swing, rumba, ritmes balcànics... actualment presenten arreu el seu primer disc.
Faith i Branko Foto: Arxiu del grup

El quartet està liderat per un matrimoni musical: l'acordionista londinenca Faith Ristic i el violinista serbi Branko Ristic. Els dos solistes s'acompanyen de contrabaix, percussions i efectes electrònics. Establerts a Londres, ja han protagonitzat alguna actuació sonada a BBC Radio 3. A partir d'una base presidida per les lamentacions del violí, la melangia de l'acordió i les danses balcàniques com el kolo, el grup va incorporant improvisacions jazzístiques, ambientacions sonores diverses, raggamuffin, tradicions orientals, etc.

L'origen del grup és al poble d'on prové Branko, on aquest va conèixer l'acordionista Faith. Va ser l'any 2009 i expliquen que tots dos van posar-se a tocar plegats abans de poder parlar... Finalment s'acabarien casant i liderant un grup que, amb el seu primer disc, Gypsy Lover (Riverboat Records, 2016), s'ha situat al número 10 de la llista del European World Music Charts. Abans de posar-se a preparar el nou àlbum, on participarà també el director i músic Emir Kusturica i que tindrà la producció de Nicholas Hooper, aquest estiu estan fent gira per diversos països europeus.


Faith i Branko. Foto: Arxiu del grup

Navega per les etiquetes

DiobarFaith i BrankoBarcelona

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat