Actualitzat el 28/08/2017

Cançons, bicicletes i sardanes per a una nova campana

Belda & Sanjoxex i la Cobla Bisbal Jove, a la Festa de Sant Llop de Miànigues

Després de 81 anys, el campanar de Sant Romà, a Miànigues, estrena campana. Es diu Maritresa. I per celebrar-ho com cal i presentar-la en societat, aquest diumenge 3 de setembre la Festa de Sant Llop de Miànigues acollirà entre altres les actuacions de la Cobla Bisbal Jove i de Belda & Sanjosex.
La nova campana de Sant Romà de Miànigues, Maritresa. Foto: Arxiu Festa de Sant Llop

La Festa de Sant Llop de Miànigues (Porqueres, el Pla de l’Estany) se celebrarà el proper diumenge 3 de setembre amb els concerts de Belda & Sanjosex presentant el disc Càntut (BankRobber, 2016), Pavvla, l’espectacle familiar Kumulunimbu, la III Cronoescalada Biciclista, l’audició de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove i la presentació de la nova campana de l’església de Sant Romà, entre d’altres.

Cada any, el primer diumenge de setembre se celebra la Festa de Sant Llop de Miànigues. Una festa, segons diuen el seus organitzadors, petita però amb molt de caràcter. Començarà, com ja és tradició, amb l’Ofici solemne amb concert de la coral Les Estunes del Centre Cívic de Porqueres (12 h, Església de Sant Romà de Miànigues). A les 13.15 h tindrà lloc l’acte de presentació i benedicció de la nova campana, Maritresa, que es podrà veure abans no s’instal·li definitivament al campanar.

Després de 81 anys, el campanar de Sant Romà recuperarà la seva campana, gràcies al finançament aconseguit pels veïns, el Projecte Sonora, amb el suport de l’Ajuntament de Porqueres, el Bisbat de Girona i la col·lecta de les anteriors Festes de Sant Llop. Realitzada per la foneria Rifer Rocafer, fa 64 centímetres de diàmetre, pesa 150 quilos i està feta de coure i estany. Després d’un procés participatiu, la campana porta per nom Maritresa, un homenatge a Maria Teresa Tor i a totes les persones que treballen de manera altruista per mantenir el bon funcionament de l’església i del poble en general.

A continuació, a les 13.30 h, s’oferirà l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla Bisbal Jove i un vermut per a tothom a l’era de davant de l’església. A la tarda, la primera activitat serà la III Cronoescalada Biciclista (16.30 h). S’atorgaran diferents premis, com el premi Nani Pinarello al més lent, el premi Mario Cipollini al més ràpid, el premi Perico Delgado a la millor vestimenta i el premi Bianchi a la bicicleta més retro. Per primer any, s’atorgarà un premi a la noia més ràpida, el Joane Somarriba.
 
Un cop acabada la prova serà el torn de l’espectacle familiar amb Kumulunimbu, del col·lectiu artístic Ortiga (17.45 h), una història d’amistat entre una nena i un núvol que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. A les 18.30 h arribarà el torn de Belda & Sanjosex presentant Càntut. Tancarà la nit el concert de Pavvla, que presenta el seu primer disc, Creatures (Luup Records, 2016).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat