Actualitzat el 16/09/2017

Cent anys de Violeta

Isabel i Tita Parra actuen aquest 16 de setembre al Teatre Joventut de l'Hospitalet

Després de rebre el premi BarnaSants al saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, Isabel Parra actuarà aquest dissabte 16 de setembre al Teatre Joventut de Barcelona (20 h), acompanyada de la seva filla Tita Parra i en el marc d'un concert extraordinari del festival de cançó d'autor BarnaSants per celebrar el centenari de Violeta Parra.
Violeta Parra

El proper 4 d'octubre farà cent anys del naixement de Violeta Parra. L'efemèride no va passar per alt als organitzadors del festival de cançó d'autor BarnaSants, que van pintar el cartell de la seva darrera edició amb un encès color violeta i hi van plantar una dona amb una guitarra i un puny alçat. Tot un homenatge a les dones, a Xile i una figura clau del folk, que a més va acabar donant origen a una nissaga cabdal en la música popular xilena.

La celebració del centenari de Violeta Parra va materialitzar-se l'hivern passat al festival amb un cicle de set actuacions relacionades amb la gran cantautora, i culminarà aquest dissabte 16 de setembre amb una de vuitena, al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, amb la participació de la seva filla Isabel i la seva néta Tita, acompanyades de Greco Acuña (percussió) i Juan Antonio Sánchez (guitarra).

'Qué suerte llamarse Parra, i qué desgracia también...', canta Isabel Parra, filla gran de Violeta Parra. que ha consagrat bona part de la seva activitat professional a difondre i preservar l'obra familiar, i que actualment fa gira per Europa celebrant el centenari de la seva mare... al costat de la seva filla Tita. Totes dues presentaran una síntesi de les composicions emblemàtiques de Violeta, composicions per a guitarra i altres formes musicals d’arrel de la música popular xilena i llatinoamericana. I també interpretaran cançons pròpies dels darrers discos d’Isabel Parra (“Continuación”, “Con los pies sobre la tierra”...) i de Tita Parra (“El camino del medio” , “Yo soy la feliz Violeta”...).

A banda d'atresorar una sòlida carrera discogràfica, Isabel Parra és actualment la directora de la Fundació Violeta Parra. De fet, va ser amb la seva mare que va endinsar-se en el món dels escenaris. I al cap dels anys, ella mateixa va musicar versos inèdits en un àlbum emblemàtic, Isabel Parra canta recopilaciones y cantos de Violeta Parra (Dicap, 1970). El cop d'estat de Pinochet va suposar per a Isabel l'exili a París, amb el seu germà Ángel Parra. També en aquells anys va publicar a Barcelona El libro mayor de Violeta Parra, amb records personals, cartes i fotos de la seva mare. I a la ciutat catalana va gravar l'àlbum en directe Recital Club Vanguardia (Movieplay, 1976), al costat d'una altra figura emblemàtica del folk xilè, Patricio Castillo.

Navega per les etiquetes

Violeta ParraTita ParraIsabel Parra

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat