Actualitzat el 04/09/2017

Les petjades de la guerra a Síria

La fotògrafa Carole Alfarah exposa a la Casa Elizalde de Barcelona del 7 de setembre a l'11 d'octubre

L'exposició Wa Habibi. Síria 2012-2015, de la fotògrafa Carole Alfarah (Damasc, 1981), durà el testimoni visual de la petjada de la guerra a Síria en els darrers anys. I en el marc de la mostra, el 28 de setembre hi haurà un concert del llaütista sirià Gani Mirzo i la cantant algeriana Neila Benbey
Foto: Carole Alfarah

Organitzada per l'IEMed i Casa Árabe, la mostra reuneix a la Casa Elizalde de Barcelona 35 fotografies on Alfarah no s'ha centrat, com s'acostuma a fer en general als mitjans, en els combats, els militars o els polítics, sinó que ha buscat reflectir com es pot viure i sobreviure en temps de guerra. El títol de l'exposició, Wa Habibi ('Oh, amor meu') incideix en aquest aspecte. Així, es mostren les empremtes dels combats, els supervivents, l'abandonament de les llars, etc.

Per a María Santoyo, comissària de la mostra: “Carole Alfarah aparta la mirada de la guerra i la dirigeix exclusivament a una condició humana alterada en temps de conflicte, silenciosa i tenaç. Les seves fotografies ens parlen de la subsistència quotidiana en un paisatge urbà atrofiat, de la preservació de la intimitat i dignitat en llars que han perdut els seus murs. També contenen l'esperança i la possibilitat de la bellesa, com quan la naturalesa s'obre camí en paratges aparentment arrasats”.

La mostra s’inaugurarà el proper dijous 7 de setembre a la Casa Elizalde (19 h) i es podrà veure fins al dimecres 11 d’octubre. A més, en el marc de l'exposició, l’IEMed programarà dues activitats: un concert a càrrec del llaütista Gani Mirzo i la cantant algeriana Neila Benbey (dijous 28 de setembre, 20 h) i un diàleg sobre Síria entre Lurdes Vidal, directora de l’àrea Món Àrab i Mediterrani de l’IEMed, i la doctora Nour Salameh, Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV (dijous 5 d’octubre, 19 h).
 
Foto: Carole Alfarah

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat