Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 11/10/2017

Guia folk del Trovam

Triem deu concerts de la fira valenciana de la música, a Castelló de la Plana del 9 al 12 de novembre

Entre el 9 i el 12 de novembre se celebrarà a Castelló una nova edició del Trovam, la fira valenciana de la música, amb activitats professionals, la gala dels Premis Ovidi i concerts a diversos espais de la capital de la Plana. A Sons de la Mediterrània n'hem triat deu de relacionats amb el folk i la música d'arrel.  
Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran al Trovam 2017. Foto: Arxiu del grup

1. Musicants (Dijous 9 de novembre, Auditori de Castelló, 19.30 h). El projecte encapçalat per l'històric integrant d'Al Tall Manolo Miralles reuneix músics provinents de diversos camps per reelaborar melodies i tonades tradicionals d'arreu de la Mediterrània. El seu primer treball es diu Adsabara (Picap, 2016) i va ser considerat el millor disc de folk a la passada edició dels Premis Ovidi.
 
2. Maria del Mar Bonet (Dijous 9 de novembre, Auditori de Castelló, 20.30 h). La gran cantant mallorquina està immersa en la celebració dels cinquanta anys als escenaris, amb diverses iniciatives que han coincidit a més amb la publicació d'un nou àlbum on ha anat a trobar la música popular cubana: Ultramar (Picap, 2017). 
  
3. Verdcel (Divendres 10 de novembre, Auditori de Castelló, 12 h). Una manera oberta i multidisciplinar d'entendre la cançó d'autor que incorpora, entre molts altres, elements de la música d'arrel mediterrània. Així són els projectes de Verdcel, l'original proposta de l'alcoià Alfons Olmo.

4. Marcel canta Al Tall (Divendres 10 de novembre, Auditori de Castelló, 12 h). Marcel el Marcià, una de les propostes adreçades al públic infantil més reconegudes del País Valencià, s'ha fixat en el seu darrer espectacle en les cançons d'un dels grans discos d'Al Tall, el familiar Som de la pelitrúmpeli (Ànec, 1980). 
 
5. Badlands (Divendres 10 de novembre, Auditori de Castelló, 13.30 h). Country, bluegrass i en general tots els sons aixoplugats sota el paraigua de l'americana animen aquest grup format el 2014 a València.
 
6. Urbàlia Rurana (Dissabte 11 de novembre, plaça de l'Hort dels Corders, 16 h). El grup de folk que lidera Toni Torregrossa continua presentant un disc que els seus seguidors esperaven des de fa temps: De tornada a les ribes (Mesdemil, 2017).
 
7. Belda i Sanjosex (Dissabte 11 de novembre, Plaça de l'Hort dels Corders, 18 h). L'acordionista vallesà Carles Belda és un dels grans animadors del folk català des de fa una pila d'anys. L'empordanès Carles Sanjosé lidera la banda de pop-rock Sanjosex. Plegats recreen unes quantes cançons de tradició oral de les comarques gironines, recopilades al cançoner online Càntut, amb imaginació i picardia.
 
8. Mireia Vives i Borja Penalba (Dissabte 11 de novembre, Teatre Principal, 19 h). Una guitarra i una veu que, després de cantar els poemes de Roc Casagran, interpreten un nou repertori de cançons-illa, arreplegades al disc Línies en el cel elèctric (Mesdemil, 2017). 
 
9. Maria Arnal i Marcel Bagés (Dissabte 11 de novembre, Teatre Principal, 19 h). Una altra parella de veu i guitarra que no para de guanyar projecció. La cantant badalonina Maria Arnal i el guitarrista flixanco Marcel Bagés integren a l'escenari materials tradicionals com els cants de batre, clàssics de la cançó com Ovidi Montllor i la poètica revolucionària dels pressentiments.
 
10. El Diluvi (Dissabte 11 de novembre, Plaça Major, 20 h). Folk-fusió festiu i ballable. El Diluvi és una de les revelacions dels darrers anys a l'escena valenciana. El seu darrer disc es diu Ànima (autoeditat, 2017).

Navega per les etiquetes

TrovamFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat