Actualitzat el 29/09/2017

Música i debat a la Mostra Viva del Mediterrani

El cicle es farà a València del 5 al 15 d'octubre

Del 5 al 15 d'octubre se celebrarà a diversos espais de València la V Mostra Viva del Mediterrani, amb diverses activitats per fomentar el diàleg cultural. A partir del cinema com a eix central, la Mostra incorpora també concerts, debats, circ, mostres d'art visual, etc.  
Els grecs Kristi Stassinopoulou i Stathis Kalyviotis, entre altres, posaran música a la Mostra Viva del Mediterrani. Foto: Arxiu del grup

En el marc de la Mostra, aquest divendres 29 de setembre es presentarà al Consell Valencià de Cultura la reedició d'un treball de gran valor que, a més de la seva intrínseca rellevància històrica i literària, ha inspirat discos de pes en la música popular valenciana: l'Antologia poètica del poeta andalusí del segle XI Ibn Khafaja d'Alzira, a càrrec del poeta, assagista i traductor de Gandia Josep Piera.   

En l'apartat musical, hi haurà quatre vetllades al Palau de la Música. La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet (8 d'octubre), immersa en les commemoracions dels seus cinquanta anys de carrera, presentarà a la ciutat el seu darrer treball, Ultramar (Picap, 2017), on fa una particular aproximació a la música popular cubana. L'11 d'octubre serà el torn del trio Nes (format per Nesrine Belmokh, Matthieu Saglio i David Gadea), amb una refinada proposta de fusió mediterrània, i el cantautor multidisciplinar Verdcel presentant el treball De plantes, talaies i cims (i una aroma) (Satélite K, 2017).

El 12 d'octubre l'italià Stefano Saletti presentarà el seu projecte Picola Banda Ikona, amb el qual fa un homenatge al Mediterrani, mentre que el cantaor de Godella Josep Aparicio 'Apa' presentarà el seu nou àlbum, Flamencianes (Mésdemil, 2017), on connecta el cant popular valencià amb el flamenc.

I encara més propostes de transvasaments musicals el dia 13 d'octubre, amb Sergiio Cifuentes 'Cifu' i la música experimental d'arrels gregues de la parella formada per Kristi Stassinopoulou & Stathis Kalyviotis.

El 14 d'octubre l'acció musical es traslladarà als jardins del Palau, amb la cantant Salima Ziani 'Silya' i el grup de folk-rock de l'Horta Mox, guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània del 2014. Finalment, el 15 d'octubre, al Claustre de la Nau, actuarà la Banda Música Jove Benimaclet, dirigida per Enrique Barrchina.

Navega per les etiquetes

MediterraniMostra VivaValència

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat