Actualitzat el 05/10/2017

Els sons de la vida quotidiana

El V Festival Músiques en Terres de Cruïlla, a la Sénia

La Sénia, al Montsià, es troba entre les Terres de l'Ebre, els Ports i el Maestrat: territoris de parla catalana amb molta cultura compartida. El poble acollirà del 22 d'octubre a l'11 de novembre la cinquena edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla, amb xerrades, concerts, itineraris musicals, etc.  
L'espectacle 'Sense pistola' tancarà el V Festival Músiques en Terres de Cruïlla

El V Festival de Música en Terres de Cruïlla de la Sénia, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs i l’Institut Ramon Muntaner, seguirà enguany amb el cicle d'especialització tècnica encetat l'any passat, pel qual en cada edició del festival s'estudia la relació de la música amb alguna temàtica diferent. Si l'any passat va ser el torn de la literatura, per aquest 2017 els organitzadors han escollit la vida quotidiana. Així, totes les activitats previstes, xerrades, experiències, tallers, representacions teatrals... giraran al voltant d'aquest binomi música-vida quotidiana. Aquesta relació, segons recorden els organitzadors, s’abordarà des de diferents perspectives: el treball, el joc, la gastronomia, etc., amb l’ajuda d’investigadors i artistes, “donant tanta importància a l’aproximació teòrica com a la pràctica”.

La programació del festival arrencarà amb un preàmbul el diumenge 22 d'octubre, quan es faran tallers de jota cantada i ballada en el marc de la Fira d'Artesania de la Fusta de la Sènia, a càrrec d'Arturo Gaya i Dolors Espelta.

El gruix d'actuacions es faran el cap de setmana del 27 al 29 d'octubre. El divendres es farà a la Casa de Cultura el ja tradicional Concert de Músiques en Terres de Cruïlla, que enguany comptarà amb la mallorquina Tiu , els catalans Sommeliers i Mascarats i la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca. I el dissabte, activitats tota la jornada: al matí, xerrades sobre la música i la vida quotidiana a les Terres de Cruïlla amb l'etnomusicòleg Gianni Ginesi, el musicòleg Amadeu Corbera, la musicogastrònoma Beatriu Herrero i els músics Arturo Gaya, Sergi Trenzano i Marc Ballester; a la tarda teatre de carrer sobre les tradicions de les Terres de l'Ebre; a la nit, sopar musical amb la participació de Tiu i músics del territori, i diumenge, passejada sonora per les músiques i els sons de la Sénia pel matí i trobada de grups de danses tradicionals a la tarda.

I per culminar el festival, l'11 de novembre es presentarà a l'Auditori del Centre Obrer Sense Pistola, l'espectacle musical sobre la poesia d'Enric Casasses amb Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat