Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 12/10/2017

Vudú, blues i buleria

Raúl Rodríguez presenta 'La raíz elèctrica' aquest 12 d'octubre a l'Apolo de Barcelona

Què tenen en comú Manolo de Huelva i Jimi Hendrix? I Ziryab i J.J. Cale? Doncs entre altres coses, un mateix nervi elèctric que travessa el temps fent vibrar i avançar la música popular. Així ho creu Raúl Rodríguez, que aquest 12 d'octubre actua a la sala Apolo de Barcelona, dins el cicle Connexions.
Mario Mas, Raúl Rodríguez i Aleix Tobias, a la Fira Mediterrània de Manresa. Foto: Josep Tomàs

El músic i antropòleg sevillà Raúl Rodríguez desembarca aquest 12 d'octubre a la sala Apolo de Barcelona, en el marc del cicle Connexions, per presentar el seu segon llibre-disc, La raíz eléctrica (Fol, 2017), al costat d'una banda catalana de categoria: Mario Mas (guitarres), Aleix Tobias i Pablo Martín Jones (percussions) i Guillem Aguilar (baix).

Amb Razón de son (Fol, 2014), Rodríguez ja va mostrar una manera didàctica d'explicar d'on ve la seva particular amalgama musical. Així, les cançons d'aquell àlbum on es trobaven i creuaven referències als cants d'anada i tornada, al rock andalús i la polirrítmia africana, entre altres, s'acompanyaven de textos i documents que ajudaven a entendre el context en què s'havien creat.

Ara, amb La raíz eléctrica, se segueix el mateix mètode d'antropomúsica vivencial, però s'amplia el camp d'acció: el tres flamenc cedeix el protagonisme al tres elèctric, les cançons més tancades donen pas a llargs desenvolupaments d'experimentacions rítmiques i psicodèliques, s'aprofundeix en la tradició llibertària de Veneno i Pata Negra i s'incorporen a la maleta del músic les experiències viscudes a Haití al costat del seu company, el cantautor nord-americà Jackson Browne.

Així sona una de les cançons del nou projecte, "El viajero":  

   

Navega per les etiquetes

Raúl Rodríguez

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat