Actualitzat el 13/10/2017

Gegantons, mussols i folk

El Circuit Folc fa parada del 13 al 15 d'octubre a la Festa d'en Bernat Banyut de Celrà

El 14 d'octubre de 1448 el comte Bernat Verdaguer va ser maleït i condemnat a vagar eternament com un mussol banyut. Aquest episodi va donar lloc a una popular rondalla i és l'origen d'una festa de tardor arrelada des de fa cinc anys a Celrà. Enguany, a més, col·labora amb el Circuit Folc. Hi actuaran Jaume Arnella i Ferran Martínez, Hora de Joglar i Criatures


L'onzena edició del Circuit Folc arriba a Celrà, on aquest cap de setmana se celebra la sisena Festa d'en Bernat Banyut. Aquest mateix divendres 13 d'octubre el teatre L'Ateneu acollirà l'actuació de l'insigne Jaume Arnella, que interpretarà el seu repertori de cançons aspres i de mala petja, recollides a diversos pobles de la Garrotxa, al costat de l'acordionista Ferran Martínez (21.30 h). Dissabte 14 d'octubre el grup garrotxí de folk i swing festiu Hora de Joglar tocarà a la plaça de l'Església (21.30 h). I diumenge 15 d'octubre, finalment, el duet de gralla i acordió Criatures, guanyador del IX Concurs Sons, animarà l'hora del vermut a la plaça de l'Església (12 h).

Pel que fa a la Festa d'en Bernat Banyut pròpiament dita, tindrà lloc el dissabte 14 d'octubre a la plaça de l'Església (18.30 h), i congregarà fins a 140 participants de diverses entitats del poble, amb grallers, geganters, capgrossos, bestiari, danses populars, tastets medievals, cuina del senglar, etc. Segons diuen, el comte Bernat Verdaguer, que senyorejava a la Torre Desvern, va ser comdemnat pel seu despotisme a vagar eternament i a ser caçat any rere any com a símbol de la llibertat del poble de Celrà.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat