Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 18/10/2017

Picanya recorda Vicent Pastor amb una tardor de folk

Hi actuaran Rascanya, Kepa Junkera, Eliseo Parra i Musicants

El Centre Cultural de Picanya dedicarà el seu cicle de música folk a l'entranyable i enyorat músic Vicent Pastor. Entre el 22 d'octubre i l'11 de novembre hi actuaran Rascanya, Kepa Junkera, Eliseo Parra i Musicants.
Eliseo Parra. Foto: Arxiu Mirmidón

El cicle, que coordina el músic Eduard Navarro, servirà per recordar la figura de Vicent Pastor (1958-2016), un dels creadors del grup Tres Fan Ball, ànima i motor de l'escena folk valenciana a través de nombroses iniciatives i persona fortament vinculada a Picanya, que ja va retre-li un homenatge el març passat. El cicle arrencarà el diumenge 22 d'octubre al migdia, a la plaça del País Valencià, amb les actuacions de la Colla Gatzara, la Jove Muixeranga de València i el grup de ball folk valencià Rascanya.

Divendres 27 d'octubre l'acció es traslladarà al Centre Cultural, on actuarà el gran trikitilari basc Kepa Junkera (a punt de publicar un titànic disc amb la col·laboració de nombrosos músics folk d'arreu dels Països Catalans), al costat de les noies del grup Sorginak, amb qui actua conjuntament en els darrers temps. Divendres 3 de novembre serà el torn d'una altra estrella del folk ibèric, Eliseo Parra. El polièdric músic de Sardón de Duero farà una conferència-mostra coincidint amb la publicació de Nunca perseguí la gloria, un extens llibre-disc que repassa en forma de biografia la seva diversa i fructífera trajectòria, des de la Barcelona pop dels seixanta fins als treballs de camp arreu de la península Ibèrica a la recerca de ritmes i melodies.

Finalment, el cicle de folk a Picanya es tancarà de la mateixa manera com s'obrirà: amb accent valencià. L'11 de novembre s'hi podrà escoltar Musicants, el projecte on Manolo Miralles i uns quants músics provinents d'estils diversos busquen nous camins per als repertoris i els patrons musicals del País Valencià i del Mediterrani.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat