Actualitzat el 25/10/2017

Belda i Marimon, del millor del món

Els dos acordionistes actuen plegats a la Taverna del CAT

Carles Belda i Francesc Marimon són de lo milloret del món pel que fa a la música folk, alegre i participativa. Aquest dimecres 25 d'octubre animaran plegats amb els seus acordions diatònics la Taverna del CAT de Gràcia. A partir de les 21.30 h, entrada lliure.   


Nova Orleans té el Doctor John, Anglaterra té els Dr. Feelgood, Cuba té Manolín 'el Médico de la Salsa'... i el folk català té el Doctor Marimon, acordionista incombustible que ha ensenyat moltes coses a músics com Carles Belda. Diuen que en algun moment del passat van ser mestre i deixeble... El cas és que ara mateix són dos dels més grans exponents de l'acordió diatònic català, entès aquest no com un instrument, sinó com una tradició que vehicula a través de la música el ball, la festa, la crítica, la participació, etc.

Francesc Marimon
i Carles Belda són dues baules importants d'aquesta cadena, no només des de l'escenari, sinó també, per exemple, des de nombroses iniciatives didàctiques (com els mètodes i reculls de partitures per a diatònic, les 24 rumbes diatòniques, etc.) i també artístiques. Valguin com a dues mostres discogràfiques d'això que estem dient els àlbums Ball al diatònic (Tralla, 1994), de La Portàtil FM, i Ball al diatònic 2 (autoeditat, 2008), de Carles Belda.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat