Actualitzat el 26/10/2017

Erotisme, poesia i ritme

L'espectacle Eròtic-Giust s'estrena aquest dijous 26 d'octubre a l'ESMUC

Aquest dijous 26 d'octubre, dins el cicle Dijous Toca Esmuc, s'estrena l'espectacle Eròtic-Giust (19 h, entrada gratuïta), un nou projecte que recupera i reinterpreta una antiga producció del grup Marcel Casellas Sextet Folk.
Els músics de l'espectacle Eròtic-Giust

A final dels anys noranta Marcel Casellas i el seu Sextet Folk, conjuntament amb la cantant Eva Trullàs, van presentar Eròtic-Giust: cançons musicades pel músic d'Esplugues de Llobregat sobre poemes eròtics diversos. El projecte, que també va ser editat com a disc (L'Empreinte Digitale, 1999), al cap dels anys va servir a Casellas per treballar amb els seus alumnes de música tradicional a l'Esmuc.

Ara uns quants d'aquests alumnes, que ja són músics d'arrel consolidats, reprenen el projecte amb nous arranjaments. Els signen Quim Boix, Ivó Jordà i Marçal Ramon, i estan pensats per a una formació instrumental més nombrosa on, a més dels citats, toquen Miguel GómezMagalí SamasFrancina MercadalPere Olivé i Iu Boixader. Al repertori original hi han afegit nous poemes d'encàrrec (escrits pels joves Misael Alerm, Muntsa Moral i Cristina Rovira) i un de ja existent de Roc Casagran. Tots s'han musicat seguint la mateixa tècnica de composició que va marcar aquell espectacle: el giusto-sil·làbic, o l'adequació entre els ritmes musicals i les mètriques textuals que fa, per exemple, que els antics romanços hagin travessat generacions i generacions amb un encant particular. "El giusto-sil·làbic és una molt bona manera de posar èmfasi en la lletra i de poder dir-la amb naturalitat. I musicalment també és molt interessant, perquè en resulten compassos d'amalgama bastant originals i inèdits", explica Marçal Ramon

En l'actuació d'aquest dijous a l'Esmuc es presentarà la part més musical i poètica de l'espectacle, però els seus impulsors tenen pensat arrodonir la proposta ben aviat amb elements teatrals i escènics de la mà del director escènic Iban Beltran.


 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat