Actualitzat el 23/10/2017

Criatures, a la Xarxa de Músiques a Catalunya

En l'àmbit d'arrel, també hi participaran Rubén Fernández & Andreu Zaragoza i Mariola Membrives

La Xarxa de Músiques a Catalunya, el circuit de promoció de joves talents que organitza Joventuts Musicals de Catalunya, ja té en marxa la temporada 2012-18. En l'àmbit d'arrel, hi participaran Rubén Fernández & Andreu Zaragoza amb Zamak Quartet, Mariola Membrives i el duet Criatures.  
Criatures Foto: Juan Miguel Morales

La Xarxa va néixer el 1995 centrada en la música clàssica, però amb els anys s'ha anat obrint a altres estils. Actualment, a més de les propostes més nombroses de clàssica, també n'hi ha de jazz', música d'arrel i públic familiar, així com projectes transversals sota l'etiqueta 'Crea'. A través d'aquesta programació, Joventuts Musicals posa a la disposició de les associacions locals, entitats associades i programadors en general propostes artístiques de qualitat avalades per l'entitat en condicions avantatjoses.

Pel que fa l'`ambit d'arrel, el duet guanyador del IX Concurs Sons, Criatures, participaran a la Xarxa entre el maig i l'agost de l'any vinent. El duet de gralla i acordió format per Ivó Jordà i Marçal Ramón continuarà presentant el seu primer disc, l'exquisit Taumàtrop (Picap, 2016). Aquesta tardor, la proposta de la xarxa en música d'arrel la protagonitzen el guitarrista Andreu Zaragoza i el vocalista Rubén Fernández, que al costat del Zamak Quartet exploren les connexions entre el jazz i les músiques brasileres al disc Girassol (autoeditat, 2015). I de gener a abril, la cantaora Mariola Membrives presentarà un programa centrat en els cantes d'anada i tornada, i homenatges a figures flamenques, de la Niña de los Peines a Morente, en companyia del guitarrista Oliver Haldón.

      

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat