Actualitzat el 08/11/2017

Un sol barri, mil mirades

Rumbamazigha celebra el 15è aniversari del Festival de Cultura Raval(s)

Del 9 al 12 de novembre, el Festival de Cultura Raval(s) celebrarà el seu 15è aniversari amb un munt d'activitats impulsades per col·lectius, associacions i veïnat d'aquest barri del centre barceloní. Com a plat fort de la celebració de l'efemèride, Rumbamazigha actuarà al CCCB aquest 9 de novembre.
Rumbamazigha Foto: Juan Miguel Morales

El Festival donarà el seu tret de sortida el dijous 9 de novembre al matí amb un Vermut homenatge a les dones grans del barri, i al vespre, amb una festa conjunta de celebració del 15è aniversari de Raval(s) i de la Fundació Tot Raval al Teatre del CCCB, on actuarà el grup Rumbamazigha. Aquest grup, liderat actualment pel cantant Yacine Belahcene, combina rumba catalana, música popular amagiza i diversos estils d'arreu del Mediterrani, i té de fet una estreta relació amb el barri del Raval des del seu mateix origen. Aquí van ser on van començar a assajar i part dels seus integrants formen part de la comunitat artística i gitana vinculada històricament al carrer de la Cera.

Al festival comunitari i col·laboratiu Raval(s) hi participen més de 120 entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del Raval. Entre les més de 40 activitats programades, s'inclouen diverses exposicions, xerrades i jornades sobre la diversitat, les sexualitats alternatives, el feminisme, les noves masculinitats i la cultura queer a l'Ateneu del Raval; el taller 'Dona i Ciència', a càrrec del CSIC, adreçat a joves dels instituts del barri; un taller de gènere amb joves, organitzat pel Casal dels Infants i una obra de teatre fòrum sobre la solitud que pateixen sovint les persones grans, especialment les dones. Els itineraris històrics i culturals estan marcats també per una mirada feminista, abordant temàtiques com el paper de les dones a l'antic Hospital de Sant Pau, els inicis del feminisme al Raval o la història musical del barri en clau de dona.

El dissabte 11 al matí la Rambla del Raval acollirà les propostes de diferents entitats, col·lectius i associacions amb activitats lúdiques, recuperació de jocs tradicionals, tallers de robòtica, fotografia antiga, etc. La música també estarà molt present durant el festival, amb actuacions a la Plaça del Àngels el divendres 10 i el dissabte 11. El divendres els protagonistes seran diverses entitats i agrupacions musicals joves del barri, com el cor filipí, i els grups musicals de Xamfrà, l'Escola de Músics JPC, les alumnes de cant modern de l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu, Filhos de Norris i Las VVitch. El dissabte es podrà gaudir d'una ballada de swing sense gènere a càrrec de l'Escola de swing Spank the Baby i dels concerts de la Raval's Band, el Cor Raval Evolution i les Naranjas de la China, entre d'altres, i que abarcaran múltiples estils, que aniran des del Rap, el Hip Hop, el Jazz, el Soul fins a la música brasilera.

Sopa i cultura popular
La Plaça dels Àngels acollirà també la IV Festa de la sopa d'aquí i d'allà, organitzada per Servei Civil Internacional de Catalunya, amb la participació de diversos col·lectius i associacions del barri. La dansa i la cultura popular tindran el seu escenari a la Plaça Joan Amades el dissabte al vespre, on es celebrarà el Diwali (festa de la llum Hindú), i es podrà gaudir de les danses típiques de Bolívia i d'espectacles de dansa afro-caribenya i Bollywood, entre d'altres.

La gran festa de Raval(s) culminarà diumenge amb una multitudinària Cercavila Popular en la qual participaran diverses batucades, bestiari, percussió, bandes i grallers del barri.

Podeu consultar la programació completa del festival en aquest enllaç.
Navega per les etiquetes

Raval(s)Rumbamazigha

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat