Actualitzat el 10/11/2017

La Diada de la Rumba arriba a Mataró

La Màlaga i Miliu Calabuch tancaran la jornada del 19 de novembre a la capital maresmenca

La Diada de la Rumba, organitzada per la Forcat, celebra la IX edició aquesta tardor amb actes a diverses seus. El proper 19 de novembre l'acció es trasllada a una de les ciutats amb més solera pel que fa a la rumba catalana: Mataró. Hi haurà tallers, projecció cinematogràfica i concerts finals gratuïts. 
Miliu Calabuch, pura rumba mataronina

La Diada de la Rumba a Mataró arrencarà de matí a la seu dels Capgrossos, on d'11.30 a 12.30 h hi haurà taller de guitarra amb Rafalito Salazar, i també taller de percussió. A la tarda (18 h) el cimena Foment acollirà la projecció del film El gran Gato, la pel·lícula documental que Ventura Pons va dirigir al voltant de la vida i l'obra del poeta i cantautor rumber Gato Pérez. Finalment, la festa s'acabarà a la Casa de la Música de Mataró, on a partir de les 20 h actuarà un dels grups de referència de l'escena rumbera actual, els santsencs La Màlaga, i un dels exponents de la comunitat gitano-rumbero-mataronina, Miliu Calabuch, apadrinat i reivindicat per Peret en el final de la seva vida.

Els propers dies, la ruta de la Diada de la Rumba continuarà a Girona (amb activitats del 22 al 24 de novembre), la II Simposium Nacional de la Rumba Catalana (el 26 de novembre al CAT de Gràcia) i la Diada final a Barcelona (el 3 de desembre a l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu).


   

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat