Actualitzat el 21/11/2017

Quo vadis, rumba catalana?

El II Simpòsium Nacional de la Rumba Catalana reuneix músics i acadèmics el 26 de novembre al CAT

El 2008, el I Simpòsium Nacional de la Rumba Catalana va servir per debatre i posar les bases de l'associació Forcat. Aquest 26 de novembre se'n celebrarà la segona edició per fer balanç, analitzar perspectives, valorar la candidatura a Patrimoni de la Unesco i recordar la gresca olímpica amb Los Manolos
Los Manolos clouran el II Simpòsium Nacional de la Rumba Catalana Foto: David Ruano

L'obertura del Simpòsium al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia consistirà en un debat obert (de 12 a 14 h) sobre el present i el futur de la rumba catalana amb la participació del mestre Peret Reyes, Xavi Ciurans de Gertrudis, Joan Garriga de La Troba Kung-Fú, Marc Serrats de Dijous Paella, Txarly Brown d'Achilifunk i Guillem Duarte de Tupica, moderats, si això és possible, pel periodista Jordi Martí Fabra, de Sons de la Mediterrània.

A la tarda, de 16 a 19 h, es presentarà la candidatura de la rumba catalana a ser declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco i es debatrà aquesta iniciativa amb Ferran Tarradellas, periodista i director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; Jaume Ayats, musicòleg i director del Museu de la Música de Barcelona; Josep Fornés, antropòleg fundador del Centre Artesà Tradicionàrius i director del Museu Etnològic de Barcelona; Hervé Parent, gestor cultural i coportaveu de la candidatura de la rumba catalana a la Unesco; David Coll, director de l'Escola de Música Moderna de Girona i coportaveu de la candidatura, i Lluís Garcia Petit, director general de l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, moderats per Martí Marfà, antropòleg i soci fundador de l'associació Forcat (Foment de la Rumba Catalana).

Finalment, hi haurà festa final amb l'actuació de Los Manolos i amics celebrant els 25 anys de l'esclat de projecció que va significar per a la rumba catalana la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat