Actualitzat el 11/11/2017

Records de la Mediterrània

Crònica i cançons de la Fira de Manresa 2017, aquest 11 de novembre a Tradicionàrius a Ràdio 4

Ja fa un mes que es va celebrar la XX Fira Mediterrània de Manresa. Aquest dissabte 11 de novembre, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 es farà una mica de balanç d'aquesta edició i sonaran algunes de les moltes músiques que s'hi van poder escoltar entre el 5 i el 8 d'octubre.
Balkan Paradise Orchestra, durant la final del Concurs Sons. Foto: Carles Rodríguez

El triomf de les Balkan Paradise Orchestra al Concurs Sons de la Mediterrània; la inauguració amb l'espectacle Saba! de joves músics del folk català al teatre Kursaal; l'evolució i la llibertat creativa del conjunt del graller Manu Sabaté, Inxa Impro Quintet; les excursions del cançoner de Mazoni cap a les sonoritats de la ciutat d'Istanbul; les arrels macedònies i andaluses de la rockera Maika Makovski; el terratrèmol de la veu de Rocío Márquez al costat de la viola de gamba de Fahmi Alqhai; la psicodèlia d'anada i tornada de Raúl Rodíguez; la recreació del repertori popular valencià amb Xiromita Trad Project i el passeig per les sonoritats basques de la mà del músic i folklorista Juan Mari Beltran seran alguns dels espectacles que es comentaran, i s'escoltaran, en aquest programa especial de Tradicionàrius a Ràdio 4.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat