Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 12/12/2017

Un nou Rèquiem a Morente

Aquest 13 de desembre a la sala Barts de Barcelona

Set anys després de la mort del cantaor Enrique Morente, el Taller de Músics li ret homenatge amb un espectacle original i d’estrena, Rèquiem a Enrique Morente. 'In Memoriam’, en el marc del 49è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, aquest dimecres 13 de desembre a la sala Barts. 
Enrique Morente. Foto: Arxiu Taller de Músics
 
El concert estarà dividit en dues parts: a la primera, Alegoría, Juan Gómez 'Chicuelo' acompanyarà a la guitarra el fill del cantaorJosé Enrique 'Kiki' Morente, Arcángel; a la segona part, sota la direcció de Joan Albert Amargós, nou assessor artístic del Taller de Músics, s’estrenarà el Rèquiem escrit per Joan Díaz, amb una selecció de textos de Manuel Forcano, que portarà una espectacular formació amb noms com els de la trompetista Andrea Motis, el saxofonista Santi de la Rubia o el violinista Joel Bardolet, i les veus de Paula DomínguezJosé Enrique 'Kiki' Morente, Arcángel i Pere Martínez.

Els elements de la música sacra estan molt relacionats amb l'obra i la carrera de Morente, que de ben jovenet va aficionar-se al cant gregorià, escoltant-lo a la Catedral de Granada. Després, una curiositat immensa i una intuïció poderosa el van dur sovint a contactar amb diverses tradicions de música espiritual. És especialment remarcable la seva Missa flamenca (BMG, 1991), on va cantar textos de poetes místics com Fray Luis de León i San Juan de la Cruz, i també la revisió que va fer d'aquesta mateixa obra, deu anys després a la plaça de la Catedral de Barcelona, en companyia de Joan Albert Amargós i el cor de Veus Búlgares.

La primavera del 2010, amb motiu de la recuperació de la seva Missa flamenca al desaparegut Festival de Músiques Religioses de Girona, defensava a la revista Sons de la Mediterrània el dret de connectar el flamenc amb el que més convingui: "El flamenc és una música viva, no és una peça de museu. Si no estaríem aturats, encara seríem a la caverna, a la forja o al camp, quan el flamenc és un art de professionals".   

Ara, aquest nou Rèquiem d'homenatge s'estrena després que, el passat novembre, s'estrenés a L'Auditori de Barcelona el Réquiem por el cantaor de los poetas, escrit per Enric Palomar quan aquest encara era el director artístic del Taller de Músics. En aquella ocasió, la interpretació va anar a càrrec de l'OBC, dirigida per Josep Caballé, l'Orfeó Català i les veus de Pere Martínez, Mariola Membrives i Maria Hinojosa.

Navega per les etiquetes

Enrique MorenteTaller de Músics

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat