Actualitzat el 19/12/2017

Arriba el Rifiríndam per la Indipindinçoe

El capítol 17 de Jisàs de Netzerit, aquest 22 de desembre al CAT amb Pau Riba i De Mortimers

Una de les tradicions actuals del Nadal barceloní és el Jisàs de Netzerit, els Pastorets del segle XXI que s'han empescat Pau Riba i De Mortimers seguint l'actualitat en clau satírica. Aquest divendres 22 de desembre al CAT (22 h), episodi 017: El Rifiríndam per la Indipindinçoe. 
Pau Riba & De Mortimers. Foto: Arxiu del CAT

El Jisàs de Netzerit d’enguany tracta "la supernegativa de l’emperador Meroenu Rejúo i la seva aguerrida portaveu Sureye Sènchis de Sentemeroe davant l’èxit rotund del Rifiríndam per la indipindinçoe 'que no se iba a hacer', les vacil·lacions de l’alcaldessa de Jirasselim, Ede Colea, les manis multitudinàries d’eatuditirmoneçou, les peripècies transnacionals de les Urnes vingudes de l’altra costat de l’orbe, les batusses de la superpolicia estatal contra els mossos quan ens disposàvem a votar dimucrètoquemint, els balls de l’Equis Y. Zeta amb el rollo unionista-federal, l’arribada a Saturn de la sonda Cassini, la gran amenaça del president Paigdimun penjant la DUI damunt totes les testes de Medrod, el misteriós somriure de Janquiris...".

Els Pastorets del segle XXI
Pau Riba puja a l'escenari amb De Mortimers per presentar el treball Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies. L'espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l'essència de La Guerra de les Galàxies sense deixar de banda una mirada irònica i humorística sobre la societat actual. Acompanya l’espectacle el grup de rocker-clowns De Mortimers, que utilitza com a instruments joguines, objectes d'us quotidià i aparells inventats.

La base de l’espectacle és autènticament popular-tradicional tant per les nadales com pel fet que s’utilitza el sirventès –posar noves lletres a cançons conegudes–, la sàtira tavernària, el safareig polític, el sarcasme i la beneïda maledicència, que són les formes de desfogament popular més antigues que hi ha, ja que arrenquen de la profunditat dels temps i segueixen vives perquè, tradicionalment, es van (re)actualitzant de generació en generació. És un espectacle transgressor, transgalàctic i transvocàlic, cosa que vol dir que està narrat en que-te-lé, un dialecte del català afectat per una correguda de vocals un punt a la dreta.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat