Actualitzat el 20/01/2018

Un carrer amb sabor únic

Estrelles històriques de la rumba catalana, aquest 20 de gener al carrer de la Cera de Barcelona

El carrer de la Cera, a Barcelona, és un dels centres neuràlgics de la rumba catalana. Aquest dissabte 20 de gener, al llarg de tota la jornada, una festa popular celebrarà tot aquest patrimoni, coincidint amb la instal·lació de dos grans murals escultòrics que reprodueixen les grans figures d'aquest corrent musical. 
Detall del disseny del mural escultòric sobre la rumba catalana al carrer de la Cera. Foto: Arxiu Ajuntament de Barcelona

La festa ciutadana, que tindrà lloc a la cruïlla del carrer de la Cera amb la ronda de Sant Pau, portarà les actuacions de Peret Reyes, Marinah, Petitet acompanyat de Los Amaya, Maruja Garrido i la Tia Pepi. Tots ells apareixen, entre molts altres, en els dos murals escultòrics, obra de l'artista Luís Zafrilla, que s'han instal·lat recentment en dues parets mitgeres d'aquest carrer, concretament a l'altura dels números 6 i 57.

La Cera i el Portal, porta històrica de l'antiga ciutat de Barcelona i nexe d'unió entre el Raval i el Mercat de Sant Antoni, ha estat des d'antic la llar de moltes famílies de gitanos catalans i escenari d'incomptables farres, ballades i festes populars, amb locals emblemàtics com el desaparegut Bar Salchichón. Aquí van anar creixent als anys cinquanta, entre molts altres artistes, Chacho i Peret, i aquí va anar formant-se, conjuntament amb altres barris com Gràcia i Hostafrancs, el que acabaria coneixent-se com a rumba catalana.

La festa d'aquest dissabte arrencarà a les 11 h amb tallers gratuïts de rumba (guitarra, palmes i percussió) i amb la 'Ràdio de la Cera', que al llarg del dia entrevistarà veïns i músics sobre la memòria col·lectiva vinculada a la rumba. A les 12.30 h començarà una cercavila rumbera, que donarà pas a la inauguració oficial de les mitgeres i a una paella 'sarandonga', a càrrec del col·lectiu Compartir Dóna Gustet.

Després d'una sobretaula amb tertúlia radiofònica ("Buscant la banda sonora del barri: la rumba catalana"), a partir de les 17.30 h aniran desfilant per l'escenari Peret Reyes, Marinah d'Ojos de Brujo i Petitet amb l'Orquestra Simfònica de la Rumba, acompanyats per a l'ocasió de grans artistes convidats vinculats estretament a la història i la vida del barri: Los Amaya, Maruja Garrido i la Tia Pepi.

Navega per les etiquetes

Barcelonarumba catalanacarrer de la Cera

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat