Actualitzat el 19/01/2018

Vola, gralla, vola

So Nat i Inxa Impro Quintet, aquest 19 de gener al Tradicionàrius

La gralla serà protagonista aquest 19 de gener al CAT de Gràcia: els tarragonins So Nat presentaran LlibergrallaInxa Impro Quintet presentaran Out of Trad (Seed Music, 2017), un disc que l'endemà, dissabte 20 de gener, el graller Manu Sabaté presentarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Inxa Impro Quintet. Foto: Arxiu Seed Music

El festival Tradicionàrius ha decidit dedicar una nit a la gralla, en el seu vessant més lliure i volador. La primera part anirà a càrrec de la banda So Nat, grup tarragoní amb més de trenta anys de trajectòria, que ha treballat en la recerca i la difusió de la música tradicional vinculada al protocol festiu, però també en les noves composicions per a concert. Al CAT presentaran Llibergralla, un programa en què tres gralles i timbal interpreten repertori del segle XX: Eduard Toldrà, Gunnar Hahn, Chick Corea, Astor Piazzolla...

La segona part anirà a càrrec del grup Inxa Impro Quintet, que després d'ampliar la formació de quartet a quintet, incorporant els sons dels teclats i de la guitarra elèctrica, presentaran el seu tercer disc, Out of Trad (Seed Music, 2017), un àlbum de composicions pròpies on, sense renunciar al seu bagatge tradicional, surten fora dels patrons tradicionals.

A més, l'endemà del concert, el graller Manu Sabaté passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per parlar de l'evolució d'Inxa Impro Quintet i de diversos aspectes del grup (per exemple, de com un concert del trompetista francolibanès Ibrahim Maalouf a Vilafranca del Penedès va fer-li replantejar el so de la formació, o la importància que el pianista Joan Díaz ha tingut en la producció i la concepció del nou àlbum), però també de la seva interessant col·laboració amb els 'terribles' bretons Spontus.

Navega per les etiquetes

So NatInxa Impro QuintetTradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat