Actualitzat el 01/02/2018

Marc Egea, 25 anys voltant

El músic té carta blanca aquest 1 de febrer al Tradicionàrius

Fa 25 anys que Marc Egea volta pel món. Fent girar la maneta de la seva viola de roda, però també fent sonar el flabiol, escrivint peces per als més diversos formats, acompanyant actors i rapsodes, etc. Aquest 1 de febrer, el festival Tradicionàrius li dona carta blanca (21.30 h). I dissabte 3 febrer, programa especial de Tradicionàrius a Ràdio 4.
 
Marc Egea, retratat el 2011 a Sant Pol de Mar. Foto: Juan Miguel Morales

Ahir, 31 de gener, Joan Minguet Batllori publicava a Vilaweb l'interessantíssim article La cultura del malestar, on, entre altres reflexions sobre la mercantilització i la precarietat de la cultura, deia: "Estem tan acostumats que els polítics i molts periodistes parlin de quantitats, de xifres, d’indústries aplicades al món de la cultura que comencem a oblidar que la vida de l’art (de la creació) no pot sotmetre’s a rànquings".

Doncs bé, Marc Egea és una de les persones que encara no ho ha oblidat. Per això és capaç de presentar-nos meravelles com Uccellino (autoeditat, 2017), un àlbum de melodies d'arreu del món arranjades i interpretades amb flabiol amb un gust extrem.

El flabiol i la viola de roda, així com el taragot (instrument de vent de fusta, similar a un saxo soprano i present en moltes músiques populars de l'est europeu, especialment a Transilvània), els tocarà Marc Egea aquest dijous al CAT de Gràcia, a la primera sessió d'aquesta edició del Tradicionàrius dedicada a proporcionar 'carta blanca' a algun músic valuós i relacionat amb el folk i la música d'arrel. Egea ha participat els darrers 25 anys en múltiples projectes, començant per Els Músics de la Safeu i continuant per El Pont d'Arcalís, Kaulakau, la Big Bang Valona i el grup Alenky, amb el qual ha recreat les aventures d'Alícia al País de les Meravelles.

Al concert especial que oferirà al CAT, Marc Egea estarà acompanyat de FFFoc (amb Jordi 'Xufu' Vallverdú i Pol Ducable), Jordi Fàbregas i la formació que dirigeix a Sant Pol de Mar, la Big Bang Valona, a més de preparar alguna sorpresa.

Programa especial a
Tradicionàrius a Ràdio 4

Coincidint amb la carta blanca que el festival ha dedicat a Marc Egea, el músic serà també el protagonista del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 aquest dissabte 3 de febrer. Hi repassarà la trajectòria feta fins ara, hi comentarà la seva vocació permanent de fer música arriscada apartada del mainstream i hi sonaran un ventall de músiques diverses de les que ha anat presentant amb diversos grups i projectes.

Navega per les etiquetes

viola de rodaMarc Egea

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat