Actualitzat el 03/02/2018

Càntut, punt i seguit

Carles Belda i Sanjosex acomiaden la seva gira aquest 3 de febrer a L'Auditori de Barcelona

Un dels fruits del projecte Càntut, la gira conjunta del grup de Carles Belda i Sanjosex, s'acomiada aquest dissabte 3 de febrer a L'Auditori de Barcelona. Una altra de les branques del projecte, el festival que es fa cada tardor a Cassà de la Selva, celebrarà la tercera edició del 16 al 18 de novembre de 2018. 
Carles Belda i Carles Sanjosé, el juliol passat a la sala Barts de Barcelona. Foto: Xavier Mercadé

El concert número 48 de la gira del disc Càntut (Bankrobber, 2016), aquest dissabte 3 de febrer, serà el darrer. Coprodruït pels festivals Tradicionàrius i BarnaSants amb L'Auditori de Barcelona, servirà per fer festa grossa, perquè el quartet format per Carles Belda (acordió i veu), Carles Sanjosé (guitarra i veu), Coloma Bertran (violí) i Jordi Casadesús (baix i teclats) estaran acompanyats de convidats especials: l'astre intercomarcal Quimi Portet, el cantautor tel·lúric Roger Mas, el romancer Jaume Arnella, el cor de polifonia La Mata de Jonc, el rumber Rafalito Salazar i un grup selecte d'àvies barcelonines.

Perquè els iaios i iaies, dipositaris de les cançons tradicionals, són part important d'aquesta història, que va arrencar com un cançoner online, Cantut.cat , dedicat a anar registrant cançons i tonades del Gironès, la Selva, la Garrotxa, l'Empordà... Belda i Sanjosex en van triar unes quantes i van muntar un concert que es va estrenar el 8 d'octubre de 2016 a la sala El Sielu de Manresa, en una vetllada presidida pels nervis i la il·lusió d'alguna cosa que naixia. I des d'aleshores han anat girant i creixent, de Miànigues a Palma i d'Alcoi a Brussel·les. Aquí podeu llegir un article sobre el segon dels concerts, el 27 d'octubre de 2016, en el marc del Circuit Folc.  

Mentrestant, el festival de cançó de tradició oral Càntut ja ha anunciat les dates de la seva tercera edició: serà del 16 al 18 de novembre de 2018, a diversos espais de Cassà de la Selva. El projecte promet continuar donant fruits...

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat