Actualitzat el 03/03/2018

Emotiva tremolor

Joana de Diego, aquest 3 de març a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aquest dissabte 3 de març, la cantant Joana de Diego passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu nou àlbum, Timbla (Satélite K, 2018). Dedicat a la seva mare, Elba Picó, el presentarà al Casinet d'Hostafrancs el 24 de març, dins el festival BarnaSants (21 h).
Joana de Diego. Foto: Arxiu de l'artista

Joana de Giego comentarà al programa els diversos elements que conflueixen en la seva música: la memòria vinculada a la feina de la seva mare, la cantant de tango i folklore Elba Picó, i la seva pròpia trajectòria que arrenca a l'escola del jazz i s'ha anat decantant cap al món de la cançó, posant èmfasi en la subtilitat i el matís a l'hora de fer els arranjaments.
 
Després de debutar amb el disc Lluny de les teulades (Sota la Palmera, 2013) i de presentar al costat de Wagner Pa l'espectacle infantil i corresponent disc Jun i el follet del vent (2016), De Diego presentarà el 24 de març al Casinet d'Hostafrancs Timbla, un àlbum que reuneix cançons emblemàtiques i vinculades a la memòria de la seva mare, de la cançó de resistència vitalista "Como la cigarra", de Maria Elena Walsh, a la musicació del poeta Juan Gelman "Tal vez". El títol Timbla també l'ha tret d'un poema de Gelman. És una paraula sefardita que es refereix a un tremolor provocat per l'emoció. Acompanyen la cantant en aquest projecte setze cordes: Sergio Belloso (guitarra elèctrica) i Toni Porcar (guitarra flamenca), a banda d'algunes col·laboracions com la dels artefactes inversemblants del multibufador Xavi Lozano. A més, a la presentació del BarnaSants hi haurà alguna altra col·laboració sorpresa.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Joana de DiegoTimbla

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat