Actualitzat el 07/03/2018

Dissabte d'intensitat sardanística a l'Empordà

La Cobla Sant Jordi presenta el seu disc dedicat a Ricard Viladesau a Torroella de Montgrí

Els afeccionats a la tenora i a la cobla en general tenen una cita important el proper dissabte 10 de març a Torroella de Montgrí. Al matí, hi haurà activitats gratuïtes i obertes a tothom al Museu de la Mediterrània. I a la tarda, a l'Espai Ter, la Cobla Sant Jordi presentarà el seu nou disc dedicat a Ricard Viladesau.  
Ricard Viladesau Foto: Arxiu Cobla Sant Jordi

En el marc de l’exposició Viladesau. El príncep de la tenora, que pot visitar-se al Museu de la Mediterrània fins a l’1 de maig, el matí d'aquest dissabte 10 de març es faran un seguit de presentacions. A les 11.15 h, la musicòloga Anna Costal pronunciarà la conferència Pep Ventura, un arquetip de músic romàntic; a les 11.45 h, Núria Bonet dissertarà sobre La tenora i el tible: un segle i mig de canvis; a les 12.15 h, Jaume Vilà presentarà el seu nou Mètode bàsic per a l'estudi de la tenora, i a les 13 h, finalment, es farà una visita guiada a l'exposició amb el seu comissari, el músic Jordi Molina.

El mateix dissabte a la tarda, l'acció es traslladarà a l'Auditori Espai Ter, on actuarà la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona (19 h) presentarant el seu nou doble disc Viladesau. Sardanes i sardanes obligades (Discmedi, 2018). El disc, produït per Jordi Molina, combina unes quantes de les sardanes més populars del músic amb altres d'obligades, destinades al lluïment de tots els instruments de la cobla. La Sant Jordi commemora amb aquest treball el centenari del mestre Viladesau, que té en Enric Ortí (actual tenora solista del grup) un deixeble destacat, i que va destinar la sardana obligada de flabiol "Com un passerell" a Marcel Sabaté, actual director titular de la formació. El concert de l'Espai Ter estarà presentat per Francesc Sánchez Carcassés. Hi sonaran la citada "Com un passerell", amb el flabiol de Xavi Torrent, a més de "Llibertat", "Aquell rossinyol", "Marona" i "Girona 1808", entre altres.
  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat