Actualitzat el 12/03/2018

Sirenes, majorales, activistes...

Les XIII Trobades de Música Mediterrània, de l'11 al 14 d'abril a Torroella de Montgrí

Ja s'ha presentat la tretzena edició de les Trobades de Música Mediterrània, que organitza el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. De l'11 al 14 d'abril hi haurà concerts, cercaviles i tallers que enguany volen reivindicar la veu femenina a la conca del Mare Nostrum. 
Clara Peya tancarà les XIII Trobades de Música Mediterrània

Segons expliquen els organitzadors, aquestes trobades volen "no només posar en valor el rol femení en la transmissió de la cultura popular, sinó també la descoberta de repertoris ocults i la riquesa i qualitat de propostes actuals o recents protagonitzades per dones".

Les Trobades arrencaran el dimecres 11 d'abril amb un recull de contes de la Mediterrània i més enllà al Museu (19 h). L'endemà, el dijous 12 d'abril, la Biblioteca Pere Blasi acollirà un taller participatiu de cançons de bressol i de falda conduït per Mireia Mena, i més tard, a La Sala, es farà un sopar de cantadors amb la presència de les cantants del grup sard Actores Alidos i dinamitzat pel cantador empordanès Ramon Manent.

El divendres 13 d'abril la presentació de les Trobades al Museu (19.30 h) comptarà amb la formació efímera Majorales del Montgrí, dirigida per Marta Rius, i la conferència inaugural a càrrec de l'escriptora i activista Bel Olid. A partir de les 22 h, a La Sala, el grup sard Actores Alidos presentarà el concert Galanias, on reelaboren amb elegància el repertori de cants tradicionals que les dones de l'illa han interpretat per acompanyar la vida quotidiana, la feina, l'educació dels fills, etc.

Al llarg del dissabte 14 d'abril es faran al museu els diversos tallers musicals, que enguany treballaran temes com les veus de dones a Sardenya, el flabiol i el tambor, les belles dones de la nova cançó, la jota a Mallorca o el so ancestral del launeddas (clarinet triple característic de la música popular sarda).

A la tarda, una cercavila amb Els Flabiolaires de Torroella recorrerà el centre i desembocarà a la plaça de la Vila, on hi haurà ball mallorquí i menorquí amb Es Gall de Sa Pastera

Finalment, l'auditori Espai Ter (21 h) acollirà el concert de Clara Peya, que presentarà el disc Oceanes (Temps Record, 2017), on aquesta singular cantant, pianista i compositora traça amb una música delicada un imaginari que cus el món aquàtic, fantasiós i mariner amb sirenes, princeses-oceanes i dones empoderades. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat