Actualitzat el 15/03/2018

Crònica de temps difícils

Les cançons de Xavier Baró i el llibre d'Eliseo Parra, aquest 15 de març al CAT

Xavier Baró interpretarà aquest dijous 15 de març el seu repertori més reivindicatiu, en una producció compartida entre els festivals Tradicionàrius i BarnaSants (CAT de Gràcia, 21.30 h). I una mica abans, també al CAT, es presentarà la biografia d'un dels grans músics del folk ibèric: Eliseo Parra (20 h). 
Xavier Baró. Foto: Juan Miguel Morales

El cantautor folk Xavier Baró explica que, davant els fets polítics i socials, vitals, dels darrers mesos, ha posposat la producció del seu onzè disc i ha cregut oportú elaborar un espectacle amb temes propis de caire reivindicatiu.

Un recorregut per tots els seus treballs discogràfics, en què enmig de temes més personals broten cançons que retraten fets històrics, moments reals o llegendaris. En aquest nou espectacle, que s’estrenarà a l’escenari del CAT per continuar en gira al llarg del 2018, sonaran temes com "La caiguda de Lleida" (balada èpica de Baró sobre la Guerra dels Segadors a la capital del Segrià), "Bac de Roda" (romanç tradicional sobre el militar penjat a Vic durant la Guerra de Successió), "Girona està sitiada" (sobre la Guerra del Francès), "Una Història del Montsec" (una altra composició de Baró, en aquest cas sobre el llegendari bandoler Macot) o "La Catedral de joglaria" (una de les cançons on Xavier Baró exposa quin és el seu ideari i el seu imaginari). Són cançons espigolades de diversos àlbums que sonaran amb nous arranjaments i l'acompanyament d'Héctor Beberide (acordió, mandolina, busuqui, whistle, veus).

Una mica abans del concert, a les 20 h, el Bar del CAT acollirà la presentació de Nunca perseguí la gloria, la biografia del músic Eliseo Parra escrita per Rafael Alba i l'editorial Canela. A més del mateix Parra, hi participaran dos dels músics catalans que més freqüentment l'han acompanyat en els darrers anys: el multibufador Xavi Lozano i Guillem Aguilar. Presentarà l'acte Ricard Bellés.  FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat