Actualitzat el 11/05/2018

Onze de gala

El festival Ciutat Flamenco ocuparà diversos espais de Barcelona del 17 al 27 de maig

Aurora, Arcángel, Argentina, Jorge Pardo, Euskal Barokensemble, Mariola Membrives... Onze propostes artístiques al voltant del flamenc més heterodox s'escamparan els propers dies per Barcelona, en una nova edició del festival Ciutat Flamenco que produeix el Taller de Músics. Repassem l'alineació.
Arcángel i Las Nuevas Voces Búlgaras. Foto: Arxiu Taller de Músics

1. El grup Aurora, crescut al planter del Taller de Músics, serà l'encarregat d'obrir el festival (17 de maig, sala Apolo) presentant el seu primer disc, on s'acosten amb sensibilitat flamenca i jazzística a l'univers estètic de Falla, Albéniz, Pedrell, Lorca... 

2. La cantaora Argentina (18 de maig, Sala Apolo) presentarà Los vientos que aquí me traen, un espectacle antològic que repassa els cinc discos que ha gravat fins ara.

3. Flamenkat (19 de maig, Palau de la Música Catalana) oferirà al migdia el concert-espectacle Sonoridades de aquí, de allá y de ahora, en què un nombrós grup trenca estereotips i traspassa fronteres al voltant dels pals i del context històric del flamenc.

4. El guistarrista català Chicuelo i la cantaora andalusa La Tana (20 de maig, El Born CCM) faran un equip íntim per abordar pals essencials sota l'influx declarat de l'universal Paco de Lucía.

5. Tablao de Músics (21 de maig, Taller de Músics 24) permetrà veure com les joves promeses flamenques del Taller de Músics, sota la direcció de David Leiva, fan els seus particulars homenatges a les figures clau de la història del gènere, de Chacón a Camarón i de Morente a La Niña de los Peines.

6. Jorge Pardo (22 de maig, Sala Apolo) presentarà Djinn, un treball ambiciós i heterodox on el veterà saxofonista i flautista madrileny explora connexions entre antics mestres i noves sonoritats sota la curiosa etiqueta de 'metaflamenc'.

7. El cantaor fora de sèrie Arcángel, acompanyat de Las Nuevas Voces Búlgaras (23 de maig, Barts), presentarà el seu darrer disc, Al este del cante (Universal, 2017), on cus versions en directe d'obres cabdals flamenques, amb tècnica esfereïdora i llibertat morentiana.  

8. La bailaora Ana Morales i el guitarrista José María Gallardo (24 de maig, El Dorado) evocaran en un concert especial una època, la segona meitat del segle XIX, en què les formes flamenques s'obrien a tota mena d'influències mentre s'anaven formant els contorns del gènere tal com avui el coneixem.  
 
9. La cantaora Mariola Membrives s'aliarà amb la Piccola Orchestra Gagarin que capitaneja l'intrèpid violista sard Paolo Angeli (25 de maig, sala Hiroshima) per estrenar una nova producció que promet dur el cant i les exploracions instrumentals cap a indrets arriscats.

10. Encapçalat pel guitarrista basc Enrike Solinís, el conjunt Euskal Barrokensemble (26 de maig, L’Auditori) presentarà la seva particular lectura d'El amor brujo, i més en general de la poderosa influència que el flamenc va tenir en l'obra de Manuel de Falla.

11. Finalment, el guitarrista Rycardo Moreno i el seu grup (27 de maig, Auditori de Sant Martí) presentaran un particular homenatge en clau flamenca a l'escriptor i pensador uruguaià Eduardo Galeano.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat