Actualitzat el 08/04/2018

Glosa capgrossa

Les 12 hores de cançó improvisada, el dissabte 14 d'abril a Mataró

Glosa als mercats, glosa castellera, dinar de glosadors, glosa dansada, glosa menorquina, glosa ebrenca, glosa valenciana, glosa mallorquina, glosa basca, glosa principatina i sopar de glosadors. Ah, i homenatge merescudíssim al Tio Rafael. Tot això, a les 12 Hores de Cançó Improvisada, el dissabte 14 d'abril a Mataró.
Joan Calabuig i Rafael Salazar, retratats per Juan Miguel Morales al front marítim de Mataró

Les 12 hores de glosa, que s'han anat fent a diverses localitats dels Països Catalans, aterren en la seva onzena edició a Mataró. Les activitats arrencaran a les 11 h als diversos mercats mataronins: de la plaça Gran, de la plaça de Cuba, dels Molins i de l'Escorxador. Al migdia, a la plaça de can Xammar, s'iniciaran formalment dels 12 hores amb una mostra dels glosadors participants i el primer 'pilar glosat' de la història a càrrec de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. En aquest acte especial, el cap de colla anirà donant les ordres als castellers a través dels versos improvisats per un glosador. La cosa promet.

Tot seguit, a les 13.30 h, es farà un homenatge a Rafael Salazar 'Tio Rafael', il·lustre veí mataroní amb arrels lleidatanes, expert en les arts de la rumba i el garrotín. Després, el dinar de glosadors tindrà una sobretaula amenitzada amb la companyia mataronina de dansa Dans Invitro. A mesura que els glosadors improvisen els seus versos, les ballarines de la companyia aniran improvisant la corresponent coreografia.

A la tarda, s'aniran succeint diverses mostres de variants de cant improvisat en diversos espais: a la plaça de Santa Maria, cantadors menorquins; davant de l'Ajuntament, ebrencs; a la plaça de Santa Anna, del País Valencià; a la plaça Xica, mallorquins; a la plaça Gran, bascos; a la plaça de l'Havana, d'arreu del Principat... finalment, tots es trobaran al sopar de glosadors, al Bar Capgrossos.

La trobada està organitzada per Cor de Carxofa i el grup La Coxinera, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, Ralet Art i Cultura, Òmnium Cultural, Capgrossos de Mataró, els Garrofers, els flabiolaires i sacaires de la ciutat, els del barret de palla, Dans InVitro i l'Aula de Teatre.

Navega per les etiquetes

GlosaMataró12 hores

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat