Actualitzat el 07/04/2018

Una tonada fonda i moderna

Marisa Valle Roso, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

És una de les grans veus de l'actual música popular asturiana. La cantant Marisa Valle Roso passarà aquest dissabte 7 d'abril pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu segon àlbum, Consciente (MVR, 2017), on combina la tradició del folk i la tonada asturiana amb nous arranjaments. 
Marisa Valle Roso Foto: Arxiu de l'artista

Marisa Valle Roso té una veu poderosa i una trajectòria molt interessant. Va iniciar-se en el món de la tonada asturiana de la mà del seu germà, Fernando Valle, i també del mestre Alfredo Canga. Va guanyar uns quants concursos i al seu primer disc com a solista, De lo fondero l'alma (Every Good Song, 2012), ja va mostrar com de lluny podia dur el món de la tonada. Després d'uns quants anys en què no ha parat d'experimentar i obrir camins –fins i tot ha arribat a presentar un repertori de cançons mineres al famós festival de les Mines de la Unión–, recentment ha publicat un segon disc, Consciente, en què la base continua sent la tonada, però on incorpora alhora altres tradicions (per exemple, les cançons de Violeta Parra), s'obre a col·laboracions especials com la del cantautor Víctor Manuel i hi introdueix tocs de pop en la producció. 

De tot aquest camí en parlarà la cantant al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, aquest dissabte 7 d'abril. I també sonaran i es comentaran unes quantes de les seves cançons: "Arriba quemando el sol", de Violeta Parra; la dolça i sentida "Lela"; "La planta 14", de temàtica minera i manllevada de Víctor Manuel; "Somos parte de la gente", de Paco Cifuentes; el cru "Romance de la niña Isabel", amb una densa atmosfera de bandúrria doblada amb loops, i la cançó de bressol cubana "Drume Negrita", conduïda de la cèlebre versió que en va fer Mercedes Sosa a una reformulació amb sonoritats selvàtiques i elèctriques.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

tonada asturianaMarisa Valle

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat