Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 09/06/2018

Tres instruments i un somni

El grup Nes actua aquest dissabte 9 de juny a la Sala Jamboree de Barcelona

Nesrine Belmokh (veu i violoncel), Matthieu Saglio (violoncel i cors) i David Gadea (percussió) formen el trio Nes, una singular formació de dos violoncels, veus i percussió, que bascula entre el pop, el jazz i la música magribina. Dissabte 9 de juny actuen a la sala Jamboree de Barcelona (passis a les 20 i les 22 h).
Nes Foto: Nerea Coll

Format a la ciutat de València, i més concretament a la fèrtil barriada de Russafa, el trio Nes ha rodat durant uns quants anys per escenaris de mitja Europa, i ara presenten un treball de debut, Ahlam ('somni' en àrab), editat pel prestigiós segell alemany Act. Les deu peces del disc, escrites entre Belmokh i Saglio, van basculant subtilment entre la sonoritat cambrística, la cançó francesa i magribina, el pop adult i el jazz de sòlids arranjaments, amb una percussió rica que serveix de base perquè la veu i els violoncels puguin volar, dibuixant aires arabescos o acostant-se cap a girs més occidentals.

"Tenim una connexió entre nosaltres que fa que el repertori flueixi d'una manera molt natural -explica el violoncelista Matthieu Saglio-, no fem gaires plantejaments previs sinó que ens deixem endur per l'entesa humana entre els tres". Música clàssica europea, música àrab, chanson... tot això, i encara més elements, són presents en una música que té avantatges i inconvenients. "L'avantatge és que tot això ben combinat ens dóna una llibertat molt gran, sense estereotips de cap mena. La dificultat és que potser és difícil encasellar-nos, però això també pot ser un punt fort", considera el violoncel·lista francès establert a València, des d'on ha participat en projectes tan interessants com el grup Jerez Texas

Per la seva banda, Belmokh explica que Nes li permet créixer artísticament a partir del seu bagatge musical i biogràfic. Va créixer prop de Lille cantant des que era nena, gràcies a uns pares músics que ja treballaven en projectes musicals amb músics algerians, de l'Orient Mitjà, etc. En la proposta de Nes també pot incorporar influències poderoses que l'han marcat, com el soul i el gòspel. Belmokh i Saglio, a més, escriuen les composicions a quatre mans i dos xelos, i això es nota en el resultat: una música amb un sabor molt refinat.
 
Després del concert d'aquest 9 de juny a Barcelona, Nes actuarà el 15 de juliol al castell de Larrés, en el marc del festival Pirineos Sur, el 19 de juliol al festival Música al Castell de Dénia i l'endemà, el 20 de juliol a Torrent, dins del festival Jazz Panorama.  


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat