Actualitzat el 26/04/2018

Tot el Mediterrani cap a Xàbia

El Xàbia Folk celebra la XVII edició del 4 al 6 de maig

Després del preàmbul en forma de concert del duet Criatures, el passat 20 d'abril, el festival Xàbia Folk encara la XVII edició, que se celebrarà del 4 al 6 de maig amb les actuacions de Carmen París i Nabyla MaanQuamlibetBalkan Paradise Orchestra i Besaravia.
Carmen París i Nabyla Maan cantaran plegades a Xàbia. Foto: Arxiu Fol Música

Les trobades i els diàlegs entre diverses músiques mediterrànies marquen la programació d'enguany del festival Xàbia Folk. Per començar, el divendres 4 de maig es presentarà la reunió entre dues grans veus, l'aragonesa Carmen París i la marroquina Nabyla Maan (plaça de la Constitució, 22.30 h). El seu projecte compartit es diu Dos medinas blancas, combina bolero, jota, chaabi... i és fruit de la cooperació entre els festivals L'Boulevard de Casablanca i Pirineos Sur de Sallent de Gállego. A més de les dues cantants, participen al projecte Tarik Hilal (guitarres), Pablo Martín Jones (bateria i percussió), Amir John Haddad (guitarra flamenca, busuqui i llaüt) i Peter Oteo (baix).

El dissabte 5 de maig a la tarda serà el torn del folk valencià contemporani, de la mà del Quamlibet (plaça de la Constitució, 19 h), que presentaran la seva particular fusió de música tradicional, jazz, klezmer... i lletres d'inspiració portuària, popular i tavernària. Una proposta a la qual s'ha afegit darrerament la dansa, gràcies a la ballarina Sara Guirado. I el mateix dissabte, però a la nit, hi haurà festa balcànica de la mà del grup barceloní Balkan Paradise Orchestra (plaça de la Constitució, 22.30 h), guanyadores del Concurs Sons de la Mediterrània 2017, que actualment presenten el seu primer disc, K'ataka (Microscopi, 2018), produït pel trompetista de Sedaví David Pastor.

Finalment, el cicle es tancarà el diumenge 6 de maig amb les músiques mediterrànies, balcàniques i orientals del trio valencià Besaravia (Ermita de Santa Llúcia, 12 h), que hi presentarà el seu disc Ritmos, trenzas y gatos (Mésdemil, 2017). El grup que formen Heidi Erbrich (violí i viola), Jaume Pallardó (llaüt de Creta, ud i baglama) i Eva Domingo (riq, darbuka, daf, bendir, davul i veu) presenta un repertori de composicions pròpies arrelades en els ritmes trencats i la riquesa instrumental.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat