Actualitzat el 27/04/2018

Una vida entre cançons

Fernando González Lucini, a Tradicionàrius a Ràdio 4

El passat 17 d'abril, Fernando González Lucini va presentar el seu llibre Mi vida entre canciones al CAT de Gràcia i envoltat d'una bona colla d'amics. Aquest dissabte 28 d'abril, Lucini passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la seva biografia i la importància que les cançons tenen per ell.  
Paco Ibáñez i Fernando González Lucini, al CAT Foto: Juan Miguel Morales

González Lucini va néixer a Girona el 1946, però als 2 anys va marxar a viure a Jaén, d'on era la seva família. A partir dels anys vuitanta, des de Madrid, va esdevenir un gran dinamitzador del món de la cançó d'autor, especialment a través de la ràdio, però també amb llibres extensos i documentats. Amb tot, ell mai no ha volgut ser un crític, sinó que es considera un cronista o un comentarista de la cançó.

"Al Vent", que va escoltar gràcies a un capellà progre a Jaén, va canviar la seva vida. I, com per a tanta altra gent, els cantautors van obrir-li les portes de la gran poesia. Admet que en algun cas hauria preferit no conèixer personalment algun artista admirat, tot i que en general compta amb l'estima sincera de la professió. "La meva vida s'ha fet amb cançons. Les cançons m'han ensenyat més que l'escola. Gràcies a elles, per exemple, sé què és la llibertat i l'amor", explica. Mestre i pedagog, ja jubilat, la seva gran preocupació actual és aconseguir que la cançó d'autor pugui servir com instrument per aprendre a les escoles les més diverses matèries.

Fernando González Lucini parlarà de totes aquestes qüestions aquest dissabte al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on també sonaran algunes de les cançons que l'han marcat especialment: 
"Al vent", de Raimon; "Tu risa", poema de Pablo Neruda musicat per Olga Manzano i Manuel Picón. "El pi de Formentor", de Maria del Mar Bonet; "Hotel Luna", cantat a duo per Quintín Cabrera i Luis Eduardo Aute, "Te recuerdo Amanda", de l'inoblidable Víctor Jara.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat