Actualitzat el 08/05/2018

La cultura gitana, protagonista al Portalblau

Estrella Morente, Maria Arnal i Marcel Bagés i les Balkan Paradise Orchestra, a l'XI edició del festival

La cultura gitana serà un dels eixos de l'onzena edició del festival de música i art a la Mediterrània Portalblau, que se delebrarà del 13 al 29 de juliol a l'Escala. Petitet i la Seva Rumba Simfònica, Estrella Morente, Maria Arnal i Marcel Bagés i les Balkan Paradise Orchestra en seran alguns dels protagonistes.
Estrella Morente. Foto: Bernardo Doral

El festival Portablau de l'Escala, que en l'onzena edició ha establert una aliança per unir esforços amb els Concerts del Fòrum Romà d'Empúries, presenta a la programació un bon grapat de propostes interessants per als afeccionats al folk i la música d'arrel popular.

Així, el 15 de juliol al vespre, a l'espai de la Punta, el nou cicle Portalblau al Carrer permetrà gaudir de les Balkan Paradise Orchestra, guanyadores del passat Concurs Sons de la Mediterrània; uns dies després, per l'escenari principal del Mar d'en Manassa hi haurà rumba catalana amb Petitet i la Seva Rumba Simfònica (26 de juliol); cançó electromelismàtica amb el duo de Maria Arnal i Marcel Bagés (27 de juliol), i flamenc amb la cantaora de Granada Estrella Morente (28 de juliol).

Uns dies abans del concert de Petitet, a més, es podrà veure el documental sobre la història d'aquest singular rumber del carrer de la Cera, Petitet. Rumba pa'ti (14 de juliol, Alfolí de la Sal). En aquest mateix indret es podrà veure mentre duri el festival l'exposició Barcelona gitana, de l'històric fotògraf Jacques Leonard, i l'antropòleg i escriptor Eugeni Casanova pronunciarà la conferència "Els gitanos catalans de França" (13 de juliol).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat