Actualitzat el 09/05/2018

Criatures a Figueres

El duet guanyador del Concurs Sons 2016 hi presenta 'Taumàtrop' aquest dimecres 9 de maig

El duet Criatures participa aquests mesos al circuit Xarxa Arrel de Joventuts Musicals de Catalunya. I de la mà d'aquest circuit arriben aquest dimecres 9 a un indret on els fa una il·lusió especial tocar: Figueres, ciutat on va néixer el 1986 el graller del grup, Ivó Jordà.
Criatures. Foto: Carles Rodríguez 

El vallesà Marçal Ramon (acordió diatònic) i l'empordanès Ivó Jordà (gralla) són Criatures, un duet que porta la música d'arrel a un àmbit cambrístic i alhora juganer. L'any 2016 van guanyar la novena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, i el 2017 van publicar el seu primer disc, Taumàtrop (Picap, 2017), on interpreten versions especialment arranjades dels clàssics de la terra i també algunes composicions escrites expressament per músics que els són referents, com Marcel Casellas i Jordi Molina.

Mentre treballen ja en el repertori d'un futur segon àlbum, que avancen que estarà més centrat en composicions pròpies, aquest dimecres 9 de maig tocaran a l'Auditori Caputxins de Figueres (20.30 h). A la capital de l'Alt Empordà és on el graller Ivó Jordà va començar a tocar gralla i tarota, amb agrupacions com els Grallers de Figueres i els Ministrers de Figueres (amb els quals va gravar les músiques del seguici festiu, l'any 2003), i també fent duo amb el seu germà, el pianista Nil Jordà. Més tard, al Departament de Música Tradicional de l'Esmuc va conèixer Marçal Ramon, el seu futur soci a Criatures.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat