Actualitzat el 15/05/2018

Tercer dissabte de maig, i a l'Horta el folk surt a raig

El Cant al Ras de Massalfassar celebra la XXII edició

El proper dia 19, el tercer dissabte de maig, tindrà lloc la XXII edició de la trobada Cant al Ras, un dels esdeveniments de referència pel que fa a la música tradicional i el cant popular valencià. La participació de grups emergents i l'estrena d'un documental marquen l'edició d'enguany. 
Urbàlia Rurana, al Cant al Ras de 2014. Foto: Arxiu Cant al Ras

Un any més, el tercer dissabte de maig Massalfassar convoca cantadores, cantadors i grups de música folk i tradicional a trobar-se al voltant d’un escenari obert per compartir las seva estima per la cançó valenciana de tradició oral. L’edició d’enguany es caracteritzarà per la notable presència de noms emergents com la jove formació Tocaet; el nou grup de música infantil Canta Canalla, que presentarà el seu nou disc acabat d’editar; Marta Margaix, del grup X-Fanekaes; Xavi de Bétera, a punt d’estrenar el primer disc en solitari, i també Els Jóvens, que han publicat un disc de debut tremendament prometedor.
 
Al seu costat actuaran formacions consagrades i habituals del Cant al Ras com Trompa i Fil, Urbàlia Rurana, La Romàntica del Saladar, la rondalla del Grup de Danses de Quart amb Fernando el Ratllat, l’Escola de Cant d’Estil del Puig o Pep Gimeno 'Botifarra'que intervindrà acompanyat del músic marroquí Ahmed Touzani i faran un tast del nou disc que preparen conjuntament.
 
Com cada any, el festival, que organitzen la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Cultural Tradició i Música TraMús, tindrà lloc a la plaça de l’església de Massalfassar a partir de les 22.30 h. 
 
Estrenes a València i Massalfassar del documental Cant al Ras. La nit del poble
Uns dies abans del Cant al Ras, el dimecres 16 de maig, a les 8 del vespre s’estrenarà a l’Octubre-Centre de Cultura Contemporània de València el documental Cant al Ras. La nit del poble, dirigit per Josep Pitarch i Rosa Roig i produït per Lapònia TV. El documental es projectarà també l’endemà, el dijous 17 de maig, a les 9 del vespre, al Cafè l’Infern de Massalfassar.
 
En paraules dels seus directors, el documental “naix com a projecte personal per tal de fixar i donar valor a una iniciativa cultural i popular, cridanera per la seua senzillesa i honestedat. En la mateixa línia de construcció col·lectiva que suposa la celebració de la nit del Cant al Ras, el documental es va realitzar en la seua major part al llarg dels dos dies que aglutinen la posada en marxa de l’esdeveniment, amb tres equips de filmació que seguien en paral·lel els últims preparatius i l'esdevindre d’alguns dels personatges que representen les diferents parts que entren en joc una nit a l’any per tal d’oferir un autèntic mostrari del cant rural valencià”.

Navega per les etiquetes

MassalfassarCant al Ras

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat