Actualitzat el 15/05/2018

Pascal Comelade ofereix un concert únic a Perpinyà

Actuarà amb la Cobla Sant Jordi i el pintor Hervé di Rosa aquest dissabte al Teatre de l'Arxipèlag

La música i la pintura es fusionaran a través del rock i la cobla en un concert de Pascal Comelade plantejat com a Carta Blanca, l'únic que oferirà enguany, que tindrà lloc aquest dissabte 19 de maig a les 20.30 h al Teatre de l'Arxipèlag de Pepinyà.


El pianista nord-català presentarà un espectacle singular acompanyat de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i una banda de set músics, amb qui ja havia compartit escenari, al mateix temps que l'artista Hervé di Rosa executarà una pintura en directe.

Per a aquesta actuació, Comelade havia dissenyat un plantejamet exclusiu al llarg dels darrers sis o set anys per trobar el moment i el lloc adequats per presentar el repertori amb la cobla. D'altra banda, ha recuperat a l'escenari la banda històrica de la Bel Canto Orquestra amb Pep Pascual (instruments), Roger Fortea (baix), Oriol Luna (percussions), Samy Surfer (bateria), Julien Banchilhon (guitarra), Ivan Telefunken (guitarra) i Lionel Limiñana (guitarra), a més de Raph Dumas com a responsable del so. 

L'encàrrec del teatre permetrà estrenar un espectacle interdisciplinar amb la participació de l'amic dels anys setanta i pintor occità Hervé di Rosa (Seta, 1959), un històric del moviment La Figuration Libre, corrent pictòric dels anys setanta que aposta per una pintura espontània i primitiva. El concert de Perpinyà, titulat Carta blanca a Pascal Comelade, serà l'únic que oferirà aquest any el músic nord-català, a excepció del recital amb el pintor Max al Teatre Principal de Palma que va tenir lloc el passat 13 d'abril en el marc del Festival de Poesia dirigit pel Biel Mesquida.

Comelade té ja un disc conjunt amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, titulat Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi. Retrospectiva (1990-2019) (DiscMedi, 2011), que inclou peces tan remarcables com "Sense el ressò del dring" o "El bolero del Raval".

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat