Actualitzat el 16/05/2018

Petitet protagonitza el nou documental de Carles Bosch

Es presenta aquest dimecres 16 de maig al DocsBarcelona

El documentalista Carles Bosch retrata la història de Petitet a través del documental Petitet, el rumbero que va prometre l'impossible, que aquest dimecres 16 de maig s'estrena al festival DocsBarcelona, a Aribau Multicines. A més, el 8 de juny serà a les cartelleres catalanes amb la distinció El documental del mes.
Petitet i Carles Bosch. Foto: Sílvia Poch

Només aquells més avesats al món de la rumba catalana coneixeran Joan Ximénez 'Petitet'. Aquest gitano del barri del Portal de Barcelona, fill d'El Huesos (el famós palmero de  Peret) ha acompanyat als bongos llegendes com Gato Pérez o Los Amaya, però no és conegut pel gran públic.

La història que s'amaga rere el Petitet és la promesa que l'home de cinquanta anys va fer a la seva mare abans que aquesta morís. Li va prometre que tornaria a portar la rumba catalana a l'estrellat, a aquells escenaris que abans ventilava amb el famós ventilador. El documental parteix d'aquest objectiu per explicar la vida d'aquest heroi oblidat i per descobrir l'univers rumbero més autèntic i que des de fa anys està en hores baixes.

Parlant amb el director (gat vell del cinema documental autor de films com Balseros o Bicileta, cullera, poma) ens clarifica que aquest no és un "documental musical, és una pel·lícula en què el protagonista és un músic". Tampoc vol ser un film que se centri en la malaltia que pateix Petitet. La miastenia gravis és un contratemps que el fa ingressar a l'hospital de manera periòdica, però això només es mostra com 'un element més' de la complicada vida del rumbero.

Amb Carles Bosch també és important destacar en quin estat es troba el gènere nascut a Catalunya gràcies a figures com Peret. Segons el director del documental: "Ens estem globalitzant d'una manera lletja, més gèneres musicals haurien de tornar als orígens". Tot i que també és cert que la rumba mestissa fa temps que es manté en el podi de la música popular i de les festes majors, el mateix Petitet afirma que de vegades li pot fer ràbia veure tants paios fent rumba: "Perquè després et trobes molts músics autèntics que han de tocar salsa".
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat