Actualitzat el 17/05/2018

Diàlegs pioners a l'Ésdansa

El festival, del 20 al 26 d'agost a les Preses, posa el focus en el diàleg entre la dansa i la música

La dansa d'arrel tradicional, entesa des del vessant més obert i creatiu, és l'eix del festival Ésdansa de les Preses (la Garrotxa), que celebrarà la XXXVI edició del 20 al 26 d'agost. El diàleg entre la dansa i la música, materialitzat en nous projectes inèdits, protagonitzarà bona part de la programació.    
Esbart Sant Martí. Foto: Martí Albesa

L'espectacle inaugural, Contrabanda (21 d'agost), reunirà a l'escenari l'Esbart Sant Martí i la banda La Lira Ampostina. En la mateixa línia innovadora, Indiano sons i els passos perduts (22 d'agost) combinarà la dansa de la Factoria Mascaró amb les havaneres del grup L'Espingari, imaginant com es devien –o com es podrien– ballar els ritmes de taverna del segle XIX. I l'espectacle Sa mateixa (24 d'agost) reunirà el talent i les ganes d'innovar de la cantant Joana Gomila i la ballarina Lali Ayguadé, en una col·laboració que ja va començar a donar fruits el març passat a L'Auditori de Barcelona.

La programació de l'Ésdansa també inclourà l'estrena de Pilar de dos (23 d'agost), protagonitzada per Raquel Viñuales i Clàudia Gómez, que és la proposta guanyadora de la segona edició del premi Delfí Colomé i que planteja una simbiosi entre els llenguatges físics dels castells i de la dansa.

Pel que fa a les propostes internacionals, destaquen les presentacions de dues danses considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco: la Dansa de les Mil Mans d'Indonèsia i el Biyelgee, la dansa popular tradicional mongola. També hi haurà companyies provinents del Salvador, Xile i la república turca de Xipre.

Com l'any passat, la Festa al Parc permetrà descobrir danses tradicionals al Parc de Pedra Tosca, i hi haurà també una àrea de formació que, amb el nom Ésdansa't, oferirà un total de 190 hores de formació repartides en diversos tallers.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat