Actualitzat el 04/06/2018

Primers noms de la Fira Mediterrània 2018

Chano Domínguez amb Paolo Fresu, Carles Dénia, Kepa Junkera, Les Anxovetes, Joana Gomila...

La Fira Mediterrània de Manresa ja ha donat a conèixer una part de la seva XXI edició. Entre els propers 4 i 7 d'octubre, actuaran a la capital del Bages Chano Domínguez amb Paolo Fresu, Carles Dénia, Kepa Junkera, Les Anxovetes, Joana Gomila amb Lali Ayguadé...


La Fira Mediterrània de Manresa ja ha posat a la venda les entrades dels espectacles programats al Teatre Kursaal i al Teatre Conservatori. Pel que fa al Kursaal, la bailaora Eva Yerbabuena presentarà l’espectacle Cuentos de azúcar (divendres 5 d’octubre a les 20.30 h), on connecta a través de la dansa els mons del flamenc i de la cultura ancestral japonesa. L’endemà, el dissabte 6 d’octubre a les 21 h, al mateix espai, el grup d’havaneres de veus femenines Les Anxovetes estrenarà (d)ones, un espectacle íntim, de caràcter genuïnament mediterrani, amb un repertori majoritàriament de temes propis, creats i cantats en clau de dona.

Diumenge 7 a les 18 h, i com a concert de cloenda de la 21a Fira, l’acordionista basc Kepa Junkera portarà, també a la sala gran del Kursaal, la versió en directe del seu darrer treball discogràfic, Fok (Satélite K, 2017), millor disc de folk segons la crítica als Premis Enderrock 2018. L’acordionista basc, que el 2016 va protagonitzar al Kursaal la inauguració de la Fira al costat de l'acordionista argentí Chango Spasiuk, reinterpreta en aquest nou projecte peces dels Països Catalans amb una bona pila de convidats especials.

També al Kursaal, però a la sala petita, es presentarà el projecte conjunt de la cantant manacorina Joana Gomila i la ballarina i coreògrafa catalana Lali Ayguadé. L’espectacle és una iniciativa de L’Auditori de Barcelona, i sota el títol Sa mateixa gira al voltant del concepte d’una mateixa imatge que es repeteix tot teixint la geometria de la memòria col·lectiva. Fa dos anys, Joana Gomila ja va sorprendre públic i crítica amb la seva primera aproximació a la música tradicional amb l’aclamat Folk souvenir. L’espectacle està programat per a divendres 5 d’octubre a les 22 h.

Les cançons seran sempre nostres
També es poden comprar ja les entrades per al concert d’Arnau Tordera, líder del grup Obeses, i el tenorista Magí Canyelles, Les cançons seran sempre nostres, guanyadors del Premi Teresa Rebull al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. En formació de quintet, aquests dos músics connectaran música d’arrel i música moderna a partir d’una instrumentació innovadora i una actitud desacomplexada. Aquest concert es podrà veure el divendres 5 d’octubre a les 22.30 h, al Teatre Conservatori.

Per la seva banda, el cantant valencià Carles Dénia portarà, també al Conservatori, el dissabte 6 d’octubre a les 19 h, la seva adaptació musical i escènica de l’obra magna del poeta Ausiàs March Cant espiritual. La proposta del cantant de Gandia té tocs de jazz, flamenc, cant valencià, música mediterrània, bolero americà... amb la voluntat de ser tan visceral, polièdric i apassionat com ho són els versos originals.

Al mateix espai però una mica més tard, el dissabte a les 22.30 h, també es podrà veure el primer projecte en comú de Chano Domínguez i Paolo Fresu, dos grans mestres de la música contemporània. D'una banda, el sard Paolo Fresu, un dels trompetistes clau en la història del jazz europeu, que ja va visitar la Fira Mediterrània a la quinzena edició al costat de la Cobla Sant Jordi i el guitarrista Niño Josele. De l’altra, l’andalús Chano Domínguez, pianista excepcional i figura fonamental per entendre l’evolució del flamenc jazz durant els darrers trenta anys.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat