Actualitzat el 06/06/2018

El folk sorgit de la pols

Núria Graham i Jordi Vidal recorden Woody Guthrie al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Aquest divendres 8 de juny el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí acollirà un 'confert' (conferència + concert) ben especial: Núria Graham i Jordi Vidal recordaran Woody Guthrie en el marc de l'exposició The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la. La cita és a les 19 h i l'entrada és gratuïta.
Núria Graham i Jordi Vidal. Foto: Ferran Sendra

La figura del cantautor i patriarca del folk nord-americà Woody Guthrie ocupa una part essencial en l’exposició que pot visitar-se actualment al museu. De fet, Guthrie va ser un dels milers d'habitants d'Oklahoma que, als anys trenta del segle passat, van veure's afectats per una crisi econòmica agreujada fins a límits dramàtics per la Dust Bowl, les tempestes de sorra que van malmetre els conreus de l'estat. Els okies, que és com es coneixien aquestes persones, van veure's abocats a la migració forçosa i, en molts casos, a una vida de rodamons. Guthrie, músic compromès fins al fons amb els seus orígens socials, va narrar moltes d'aquestes vivències en les seves balades. 
 
Aquest divendres el fotoperiodista Jordi Vidal en parlarà, fent un resum de la vida del folksinger i comentant la seva influència en figures com Pete Seeger o Bruce Springsteen, mentre que Núria Graham n’interpretarà algunes cançons.

L’exposició The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la, que s'aproxima al problema actual dels refugiats climàtics a través del cas històric de la Dust Bowl, es podrà veure al Museu de la Vida Rural fins al 5 de gener de 2019.

Navega per les etiquetes

Woody GuthrieNúria GrahamJordi Vidal

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat