Actualitzat el 11/06/2018

Una harmònica folk i tanguera

Franco Luciani, aquest dimecres 20 de juny a la sala Sandaru de Barcelona

Darrer concert de la temporada de l'Hamaques, proramat per la Casa Amèrica Catalunya: aquest dimecres 20 de juny actuarà a la sala Sandaru de Barcelona (20.30 h) el trio de Franco Luciani, un harmonicista que ha dut el seu instrument a brillar en l'àmbit del tango i el folklore argentí.
Franco Luciani. Foto: Arxiu Casa Amèrica

Paco de Lucía
, que a més de ser desorbitat guitarrista tenia bon ull per als instruments en la música popular, va enamorar-se de la humil harmònica i va incorporar Antonio Serrano a les gires en els seus darrers anys de vida...

...el camí pioner que ha fet Franco Luciani (Rosario, 1981) també és més que destacable, perquè ha sabut aplicar el virtuosisme als patrons del tango i la música popular argentina, del chamamé a la chacarera, amb un referent històric clar i obligat: Hugo Díaz. L'harmònica cromàtica de Franco Molinari, que pot sentir-se en infinitat de col·laboracions amb músics de tota mena, s'ha convertit de fet en una veu pròpia i prestigiosa dins el panorama de la música argentina, capaç de funcionar com un petit orgue o bandoneó, però alhora adoptant el paper d'una veu melòdica i brillant que canta. El seu darrer disc és Anda en el aire (Acqua Records, 2017). Amb l'anterior, gravat amb Federico Lechner i titulat Gardelerías (Acqua Records, 2014), va ser premiat com a millor disc de folklore alternatiu als premis Gardel. 

A la gira europea que aquest dimecres el durà a Barcelona, Molinari actua acompanyat del guitarrista Raúl Chiocchio i el contrabaix Emiliano Roca.  

Navega per les etiquetes

harmònicaFranco Molinari

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat