Actualitzat el 12/06/2018

Amb So de Cobla, segon assalt

El festival que vol eixamplar els límits de la cobla, del 8 al 12 d'agost

Un espectacle conjunt entre Kepa Junkera i la Cobla Sant Jordi o el nou repertori de la Cobla Catalana dels Sons Essencials seran alguns al·licients de la segona edició del festival Amb So de Cobla, que tindrà lloc a diversos espais de Palamós entre els propers 8 i 12 d'agost.
Cobla Catalana dels Sons Essencials

Transgredir i obrir al màxim de combinacions i formats possibles els instruments propis de la formació de cobla, més enllà de les habituals ballades de sardanes. Amb aquest objectiu va impulsar-se l'estiu passat la primera edició del festival Amb So de Cobla a Palamós i amb aquest objectiu torna enguany, amb una segona edició que amplia la programació a noves localitats i presenta com a producció pròpia un nou espectacle de Kepa Junkera amb la Cobla Sant Jordi.

Un dels projectes que fa anys que treballa en la línia d'obrir la tímbrica de la cobla a nous horitzons, la Cobla Catalana dels Sons Essencials, es presentarà al festival l'11 d'agost (Passeig de Mar), però també farà una sèrie de presentacions en altres localitats: el 13 de juliol a Banyoles, el 26 de juliol a Figueres i el 9 de setembre a Lloret. En aquests concerts, el grup encapçalat per Marcel Casellas oferirà un repertori antològic representatiu de la seva trajectòria, però també preestrenarà les peces del que serà el seu quart disc, Si són flors, floriran

També en sintonia amb el festival, unes dies abans, el 22 de juliol, a l'arbreda municipal de Palamós tindrà lloc un esdeveniment amb molta història: el 50è Aplec de la Sardana, que organitza l'Agrupació Sardanista Costa Brava, reunirà les cobles Jovenívola de Sabadell, Reus Jove, La Mediterrània i Baix Empordà

El 8 d'agost, a l'Arbreda municipal i ja en ple festival, el 18è Concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau reunirà dues cobles veteranes i prestigioses al màxim, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins, que s'alternaran interpretant sardanes a la primera part i oferiran un repertori eclèctic i conjunt a la segona.

El 9 d'agost, al Teatre La Gorga, es presentarà el concert-espectacleTriple Picat, impulsat amb motiu de la Capitalitat de la Sardana 2017 i el bicentenari del naixement de Pep Ventura, que evoca l'ambient festiu de la meitat del segle XIX.

El 10 d'agost, al parc dels Convents dels Agustins, s'estrenarà la producció pròpia del festival: l'acordionista basc Kepa Junkera presentarà Xirineoc, espectacle compartit amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona en què les composicions pròpies del trikitilari sonaran reinterpretades amb cobla, amb els Pirineus com a eix inspirador de la unió entre les cultures catalana i basca.
 
L'11 d'agost, més cobla innovadora amb la cercavila de The Cobla Sound Fanfare, que aborda repertoris manllevats del dixie, el funk, el seconline, la samba, el pasdoble, el klezmer i tota mena d'estils festius i lligats al carrer. Finalment, el 12 d'agost al Passeig del Mar hi haurà exhibició amb la Colla Dolç Infern de Lleida, la Colla Mirant al Cel de Sabadell i la cobla La Mediterrània.

Amb So de Cobla és un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural i gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat